Пам’ятаєте історію про інвестиційних нянь? Як думаєте, коли вже можна буде оцінити результати їх роботи? Минуло вже більше року після заяв президента про те, що «інвестиційну няню» зможе отримати той, хто інвестує в Україну від 30 мільйонів доларів. Причому йшлося як про українських, так і про західних інвесторів.

Підвищення акцизного податку на пиво матиме негативні наслідки для галузі

Сьогодні в українському парламенті розглядають низку податкових законопроектів і поміж них - законопроекти так званого «бюджетного пакету». За давньою щорічною традицією Уряд скористався свої правом і запропонував індексувати ставки податків, визначені в абсолютних значеннях.

На крайньому засіданні Уряду цього тижня схвалено розпорядження з доленосною назвою – «Про затвердження плану заходів щодо впровадження в Україні системи рухомого (мобільного) зв’язку п’ятого покоління». Тобто - 5G в Україні бути!

Коли минулого року частина експертного середовища України критикувала Київську школу економіки за “трускавецькі семінари” для новообраних депутатів партії “Слуга народу”, я не приєднувався до критики. Оскільки вважав, що навіть така скромна кількаденна спроба підвищити політичну і економічну освіту новообраних депутатів - це вже добре.

4 вересня на сайті Верховної Ради оприлюднено тексти законопроектів щодо податкових змін, який значно ускладнить правила оподаткування – № 1210 з довгою назвою «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».