Підвищення акцизного податку на пиво матиме негативні наслідки для галузі

Сьогодні в українському парламенті розглядають низку податкових законопроектів і поміж них - законопроекти так званого «бюджетного пакету». За давньою щорічною традицією Уряд скористався свої правом і запропонував індексувати ставки податків, визначені в абсолютних значеннях.

На крайньому засіданні Уряду цього тижня схвалено розпорядження з доленосною назвою – «Про затвердження плану заходів щодо впровадження в Україні системи рухомого (мобільного) зв’язку п’ятого покоління». Тобто - 5G в Україні бути!

Коли минулого року частина експертного середовища України критикувала Київську школу економіки за “трускавецькі семінари” для новообраних депутатів партії “Слуга народу”, я не приєднувався до критики. Оскільки вважав, що навіть така скромна кількаденна спроба підвищити політичну і економічну освіту новообраних депутатів - це вже добре.

4 вересня на сайті Верховної Ради оприлюднено тексти законопроектів щодо податкових змін, який значно ускладнить правила оподаткування – № 1210 з довгою назвою «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

Питання якості мобільного зв'язку в нашій країні час від часу виникає на порядку денному влади, вирують дискусії в соцмережах. Потім всі втрачають до цієї теми інтерес.