Еще совсем недавно все мужчины большой страны (кроме членов Политбюро) в шестьдесят уходили на пенсию. Представить в качестве тихого пенсионера Павла Штутмана просто невозможно. Председатель наблюдательных советов заводов «Эльворти» и «Гидросила», меценат Экономико-технологического института им. Эльворти, выставки «АгроЭкспо», «Покровской ярмарки», один из лидеров машиностроительной отрасли Украины, член президиума Федерации работодателей Украины. Он уже создал столько, что хватило бы на пять жизней. Но останавливаться не собирается и подводить итоги не хочет.

Наближається 30-річчя Незалежності нашої держави. Для країни цей проміжок часу став переломним, формуючим та по-справжньому державотворчим. Відбулося багато історичних подій, свідками яких ми стали.

З кожним днем тема European Green Deal стає все більш актуальною і для нас, в Україні. Влада намагається напрацювати шляхи імплементації в Україні цього курсу. Представники бізнесу намагаються зрозуміти як на їх діяльності відобразиться «зелений» перехід Європи. Особливо актуальним цей перехід є для український експортерів, які конкурують з європейським товаровиробниками не лише на території Європейського Союзу, а й за його межами.

Нещодавно в обласному центрі Закарпаття відбувся дводенний міжнародний форум “Україна у Карпатському Єврорегіоні”, який організатори присвятили світлій пам'яті доктора соціологічних наук, політика та вченого - Сергія Устича.

Досвід європейських країн свідчить - досягають успіху ті країни, де має місце постійний соціальний діалог, а соціально-економічна політика держави розробляється та погоджується спільно з роботодавцями й профспілками.