Сьогодні в Українські новини відбулася спільна прес-конференція керівників вагонобудівних підприємств, логістичних компаній і компаній перевізників.

Щойно Верховна Рада 245 голосами «за» підтримала у першому читанні законопроект №3087-д від 02.07.2020 р. про Бюро економічної безпеки України. Таким чином зроблено крок до створення єдиного правоохоронного органу з комплексної протидії економічним та фінансовим злочинам на заміну вкрай неефективним податковій міліції та іншим профільним підрозділам СБУ й Національної поліції України.

Після наради з бізнесом 7 серпня, заслухавши усі обгрунтовані зауваження, ДРС прийняла рішення про відмову у погодженні проекту постанови КМУ «Про затвердження Переліку машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», поява якого викликала широкий резонанс серед бізнесу.

Власниця компанії «Еконія» разом із Членом президії Федерації роботодавців України Олександром Олійником зачитала Резолюцію акції протесту «Геть руки від бізнесу!» і спільно з іншими бізнес-об’єднаннями передали її представнику МВС.

Федерація звернулася до Генерального прокурора Ірини Венедіктової та в.о. Директора Державного бюро розслідувань Олександра Соколова з проханням провести ретельну перевірку дій правоохоронців по відношенню до ТОВ «ДОРСТРОЙ МОНТАЖ КИЇВ» (Харьківська обл.). Минулого року Головним управління ДПС в Харківській області проведено планову виїзну документальну перевірку підприємства; складені за її підсумками податкові повідомлення-рішення наразі оскаржуються представниками цього товариства у судовому порядку. Незважаючи на це, на чому зроблено наголос у наших зверненнях, Слідче управління фінансових розслідувань Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби порушило кримінальне провадження, в межах якого проводить досудове розслідування.

Днями Комітет Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді України включити в порядок денний третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо звільнення від сплати судового збору у зв'язку з оскарженням постанов у справах про адміністративні правопорушення (реєстр. №3424 від 04.05.2020), поданий народними депутатами України Припутнем Д.С., Павлюком М.В. та ін. та прийняти його за основу.

Вчора парламентом прийнято у І читанні проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту населення в період карантину, пов’язаного з запобіганням виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), який вносить зміни до порядку надання допомоги по частковому безробіттю.

На цьому сьогодні, під час пресконференції в Києві, присвяченій подіям навколо виробника дитячого харчування та питної води ТОВ ПІІ «Еконія» (м. Золотоноша, Черкаська обл.), наголосив член Президії Ради Федерації, голова правління Черкаського обласного об’єднання організацій роботодавців Борис Райков.

Экономически слабая Украина – проблема для ЕС. И в их интересах не препятствовать реализации в Украине тех же подходов, которые ЕС реализует у себя.

Дмитро Кисилевський, Народний депутат IX скликання, заступник голови Комітету ВР з питань економічного розвитку

Популярні новини

Відкрите звернення ФРУ до Прем'єр-міністра України щодо реалізації проекту з локалізації електровозів в Україні

Маніфест роботодавців України