Анжела Махінова, партнер Sayenko Kharenko

ФРУ закликає Президента та силовиків покласти край намаганням правоохоронців паралізувати роботу найбільшого виробника і експортера керамічної плитки. Вимагаємо припинити терор соціально відповідального бізнесу!

"Після масштабних пожеж на Луганщині Прем’єр-міністр України на прес-брифінгу 2 жовтня пообіцяв придбати 30 пожежних автівок для підрозділів ДСНС Луганської та Донецької областей.

Сьогодні в Українські новини відбулася спільна прес-конференція керівників вагонобудівних підприємств, логістичних компаній і компаній перевізників.

Щойно Верховна Рада 245 голосами «за» підтримала у першому читанні законопроект №3087-д від 02.07.2020 р. про Бюро економічної безпеки України. Таким чином зроблено крок до створення єдиного правоохоронного органу з комплексної протидії економічним та фінансовим злочинам на заміну вкрай неефективним податковій міліції та іншим профільним підрозділам СБУ й Національної поліції України.

Після наради з бізнесом 7 серпня, заслухавши усі обгрунтовані зауваження, ДРС прийняла рішення про відмову у погодженні проекту постанови КМУ «Про затвердження Переліку машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», поява якого викликала широкий резонанс серед бізнесу.

Власниця компанії «Еконія» разом із Членом президії Федерації роботодавців України Олександром Олійником зачитала Резолюцію акції протесту «Геть руки від бізнесу!» і спільно з іншими бізнес-об’єднаннями передали її представнику МВС.

Федерація звернулася до Генерального прокурора Ірини Венедіктової та в.о. Директора Державного бюро розслідувань Олександра Соколова з проханням провести ретельну перевірку дій правоохоронців по відношенню до ТОВ «ДОРСТРОЙ МОНТАЖ КИЇВ» (Харьківська обл.). Минулого року Головним управління ДПС в Харківській області проведено планову виїзну документальну перевірку підприємства; складені за її підсумками податкові повідомлення-рішення наразі оскаржуються представниками цього товариства у судовому порядку. Незважаючи на це, на чому зроблено наголос у наших зверненнях, Слідче управління фінансових розслідувань Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби порушило кримінальне провадження, в межах якого проводить досудове розслідування.

Популярні новини

Відкрите звернення ФРУ до Прем'єр-міністра України щодо реалізації проекту з локалізації електровозів в Україні

Маніфест роботодавців України