Верховна Рада України внесла зміни до Митного кодексу України та інших законів, які передбачають уніфікацію митних процедур із законодавством ЄС та подальші кроки до імплементації Конвенції про процедуру спільного транзиту (NCTS). Зазначені зміни передбачені законопроектом № 7420, який ВРУ прийняла 15 серпня 2022 року.

Щороку наші партнери - команда grc.ua - сайт з пошуку роботи - збирають всю аналітичну інформацію про тенденції ринку праці та публікують відкритий звіт. "Барометр ринку праці України" - це реальний огляд поточних та актуальних змін.

На сьогодні публічні закупівлі визначених Законом про локалізацію груп товарів неможливі без реєстрації цих товарів у спеціальному реєстрі, який підтверджує рівень їх локалізації.

Сьогодні як ніколи важливо зберігати та створювати нові робочі місця в Україні та розвивати переробне виробництво.

Підприємства зараз не мають часу на тривале перенавчання випускників закладів освіти, як це було в довоєнний період, - під час війни в Україні значно зросла потреба у кваліфікованих працівниках, які вже при працевлаштуванні мають певні знання та навички.

Ринок праці в умовах війни: виклики, питання та подальші кроки - взяли участь у засіданні експертної ради з питань регіональної політики зайнятості при центрі регіональних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень.

Розвиток технологій вимагає все нових кваліфікацій, вмінь і навичок. Цифровізація процесів, послуг, бізнесу, особистих і соціальних взаємодій створює зростаючу масу даних по всьому світу.

Йдеться про:

• Порядок підтвердження ступеня локалізації виробництва товарів

та

• Порядок проведення моніторингу дотримання вимог щодо ступеня локалізації виробництва предметів закупівлі, внесених до переліку товарів, що є предметом закупівлі з підтвердженим ступенем локалізації виробництва.