21 січня на засіданні Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики народні депутати Ніна Южаніна та Андрій Ніколаєнко підтримали ФРУ у низці питань щодо визначення товарних позицій, які пропонується звільнити від оподаткування ПДВ та ввізним митом в рамках підтримки проектів із значними інвестиціями.

Проєкт Закону №4167 "Про запобігання, зменшення та контроль промислового забруднення" не може бути підтриманий у поточній редакції. Він містить ряд негативних норм, які матимуть критичні наслідки для підприємств та економіки країни в цілому, негативно вплинуть на рівень зайнятості, обсяги податкових надходжень до бюджетів всіх рівнів. Тому Федерація роботодавців України направила відкритий лист до Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова та голови Комітету ВР з питань екологічної політики та природокористування Олега Бондаренка, у я кому закликала відкликати проект для подальших консультацій та доопрацювання.

Не могла не радувати споживачів електроенергії цінова ситуація на РДН у ОЕС України в перші дні 2021 року. Після стрімкого зростання вартості електроенергії наприкінці минулого року, коли в деякі дні середньозважена ціна РДН сягала 1794,91 грн/МВТ*год (17.12.2020), в перші дні 2021 року вартість електроенергії знизилася до 910,48 грн/МВТ*год (01.01.2021) та 872,15 грн/МВТ*год (03.01.2021). Від початку року це була найнижча вартість електроенергії на РДН в ОЕС України.

Федерація роботодавців неодноразово звертала увагу Уряду, парламенту на можливі негативні наслідки для економіки та державного бюджету від прийняття Закону України № 466, який отримав назву «закон про податковий терор». Через різке підвищення ставки податку на тютюновмісні вироби для електричного нагрівання (ТВЕН) на 320% з 1 січня цього року значно посились ризики ненадходження запланованих доходів до державного бюджету.

Федерація роботодавців продовжує відслідковувати ситуацію з тарифоутворенням на послуги, що надаються на ринку електроенергії. На жаль, з'явилися нові підстави для стурбованості. Ми наполягаємо недопущенні будь-якого зростання тарифів на передачу електроенергії.

ФРУ разом з іншими об’єднаннями бізнесу закликала Президента ветувати Закон, що знижує ставку ПДВ на сировинну агропродукцію, як такий, що не сприятиме стимулюванню переробки сільськогосподарської сировини і забезпеченню рівних умов конкуренції (спільний лист додається).

Щойно в Офісі Генерального прокурора України відбулася робоча зустріч Генерального директора ФРУ Руслана Іллічова з директором Департаменту кримінально-правової політики та захисту інвестицій Офісу Генпрокурора Олексієм Бонюком та керівником управління захисту інвестицій цього Департаменту Іриною Діденко.

Федерація роботодавців України та Асоціація "Украгромаш" звернулися до Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України із аргументованими доводами на користь необхідності збільшення у 2020 році суми бюджетних асигнувань на держпрограму по напряму «Часткова компенсація вартості сг техніки та обладнання вітчизняного виробництва».

Популярні новини

Відкрите звернення ФРУ до Прем'єр-міністра України щодо реалізації проекту з локалізації електровозів в Україні

Маніфест роботодавців України