1 липня ВРУ 262 голосами прийняла у другому читанні і в цілому закон про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин. Він покликаний удосконалити та гармонізувати відносини між роботодавцем та працівником з огляду на виклики воєнного часу, направлений на підтримку бізнесу та збереження робочих місць.

В процесі роботи над необхідними нормативними документами провели чергову зустріч робочої групи за участі ФРУ, Мінекономіки, офісу народного депутата Дмитра Кисилевського та ДП "Прозорро".

Спільно з адвокатами та юристами юридичної фірми Arzinger провели вебсемінар на найболючішу для роботодавців тему щодо фіксації та компенсації збитків, завданих бізнесу військовою агресією росії в сьогоденних реаліях.

Можливості створення кваліфікаційних центрів за декларацією, прикладний кейс підприємств з їх відкриття обговорили за участі більш ніж 100 представників роботодавців, державних та громадських установ, організацій, закладів освіти, галузевих асоціацій та інших зацікавлених сторін під час вебінару «Кваліфікаційні центри. Постанова Кабінету Міністрів 314».

Вже 14.07.2022 набере чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" щодо створення передумов для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості" №1977-IX від 16.12.2022 р.

Бізнес сьогодні проходить через важкі випробування, питання збереження трудового потенціалу, подальшого розвитку персоналу і швидкого перенавчання працівників є зараз надзвичайно актуальними для ринку праці та економіки України в цілому. Затребуваними як ніколи стають часткові професійні кваліфікації, які можна швидко здобувати за короткостроковими програмами під конкретні потреби працівника, компанії, робочого місця, а також гнучкі механізми застосування процедур підтвердження кваліфікацій.

Для обговорення змін внесених довгоочікуваним бізнесом Законом (№ 4147) був проведений черговий вебінар «Можливості та повноваження роботодавців в регулюванні питань професійних кваліфікацій».

21 червня ц.р. Урядом прийнято новий Порядок надання допомоги по частковому безробіттю. Це одна з найважливіших активних програм зайнятості для роботодавців особливо в умовах воєнного стану, втрати та значного пошкодження майна, що використовувалось при здійсненні господарської діяльності, втрати контрагентів та замовлень, логістичних маршрутів та зв’язків, неможливості вчасної сплати податків та виплати заробітної плати, недопущення втрати кадрового кваліфікованого персоналу.

Протягом декількох тижнів поспіль, Федерація роботодавців України спільно з Національним агентством кваліфікацій проводили обговорення методики розроблення професійних стандартів задля допомоги розробникам у цьому процесі.