Перший форум ідей та рішень для розвитку Закарпатської області «Re:Open Zakarpattia», який з великим успіхом пройшов нещодавно у регіоні, визначив одну з ключових тем під назвою: «Як повторити інвестиційне диво початку 2000-х на Закарпатті або створити нове?». Лейтмотивом дискусії стала думка про те, що без прориву, без інвестиційного дива, без стрімкого інвестиційного стрибка, Україна приречена на стале відставання від країн першого та, навіть, другого світу.

Голова Федерації роботодавців Закарпаття, бізнесмен, громадський діяч Володимир Панов, який не так давно випустив у світ свою книгу «Думай, як гендиректор», поділився своїм баченням розвитку бізнесу на Закарпатті у сьогоднішніх непростих умовах.

Днями на заводі Jabil під Ужгородом, де між лініями на виробництві їздять роботи, а частина процесів повністю роботизована за технологією «machine-to-machine», пройшло засідання клубу Z 20. Це неформальне об’єднання керівників найбільших підприємств Закарпаття.

Неожиданный поворот в развитии цивилизации. Проверенные временем нормы не работают. Необходимо ставить новые цели, выстраивать новые подходы, решать новые задачи.

В інтерв’ю «Бізнес Закарпаття» директор керуючої компанії індустріального парку «Соломоново» ТОВ «Сезпарксервіс» Володимир Панов розповів про те, як розвиваються індустріальні парки в Україні, державну політику залучення інвестицій та Закарпатську автокластерну ініціативу.