Технічне переоснащення – один з вагомих кроків у напрямку освоєння європейського рівня виробництва

Сьогочасний світ і тотальна модернізація процесів вимагають абсолютних новацій у всьому, тому виробництво сучасної техніки неможливе без глобального технічного переоснащення виробничих потужностей. Розуміючи життєву необхідність таких змін, прагнучи переходу на принципово новий рівень виготовлення продукції, ми розпочали поступове оновлення станків та іншого обладнання. Це відбулося близько 5 років тому.

Коли справа стосується виробництва, збирання, обробки деталей, то найголовніше тут – ефективність, точність та швидкість виконання.

Процес переоснащення відповідальний! Ті, хто розуміється на цьому знають, що неможливо просто обрати станок, встановити і працювати на ньому – потрібно ретельно прорахувати та визначити яке саме обладнання потрібно, виходячи з технологічних потужностей, забезпеченістю необхідними ресурсами, циклом виробництва, продукцією та ще багатьма різними нюансами, які впливають на ефективність роботи того чи іншого станка.

Але ми поставили собі за мету – максимально оновити виробництво, щоб стати підприємством європейського рівня.

На сьогодні технічна база виробничих цехів оновлена приблизно на 70 % та охоплює повний цикл виготовлення продукції – від заготовки деталей до фарбування готової одиниці техніки.

rizak 1

rizak 2

Плазморізальний верстат з 3D головкою

Зварювальні роботи проводяться на роботизованому зварювальному комплексі Fanuk. Чи не єдиному в Україні комплексі такого типу. Починали працювати кілька років тому, фахівці проходили спеціальні навчання, а зараз вже цілком перейшли на зварювання головних елементів конструкції, як протипожежної, так і сільськогосподарської техніки.

Зварювальний роботизований комплекс

Гібочна гідравлічна машина

Гідравлічні листозгинальні та різальні машини, машини плазмової різки Eckert, серед яких мали поповнення цього року, і тепер можемо робити різання в 3D.

Ми маємо лінійку горизонтально-фрезерувальних центрів Doosun: від невеликого Puma 2100 до двопостового Puma 6300. Ці центри дозволяють обробляти, як невеликі за розміром заготовки, так і великі, розміром 1000*1000*1000 мм з дуже високою точністю.

Попередня обробка та чищення металу відбувається за допомогою дробометної установки – це значно підвищує зносостійкість готового виробу, створює надійний бар'єр від пошкодження елементів конструкції корозією.

Окремим напрямком є ливарне виробництво – тут відбулася заміна ливарних печей на нові - більш сучасні та продуктивні. Тепер процес лиття став більш точним, ефективним та автоматизованим. Гідроохолодження системи, збільшення продуктивності праці, можливість керування тривалістю плавки.

Печі оснащені дистанційним пультом керування, призначеним для управління та регулювання процесами плавки – включення, відключення печей та гідравлічних насосів, управління нахилом печі, індикаторами основних параметрів роботи та станом обладнання. Потужність дозволяє переплавити 250 кг сталі за 1 годину і при цьому спожити майже в 4 рази менше електроенергії, в порівнянні зі своїми аналогами.

Фарбування продукції відбувається у спеціальних сушильно - фарбувальних камерах, де витримується оптимальна для виконання робіт температура, діє система вентиляції та забезпечується рівномірне покриття усього виробу з мінімізацією зовнішніх впливів.

Але, сучасне підприємство це не тільки виробничі процеси. Найважливіше – задоволення потреби замовника. Щоб урахувати всі побажання клієнтів, забезпечити своєчасне відвантаження продукції замовнику ми у 2017 році впровадили систему управління взаємовідносинами з клієнтом. Це дозволяє нам бачити та управляти життєвим циклом клієнта, розраховувати рекламні активності, сегментувати базу потенційних клієнтів тощо.

Не менш важливий процес забезпечення виробництва матеріалами та сировиною. Саме тому у 2018 році ми інвестували в запровадження ERP-системи управління виробництвом та логістикою. Після 2 років експлуатації впевнено можу сказати, що це дозволило скоротити кількість запасів на складах сировини, скоротити внутрішньо-виробничу логістику, сегментувати постачальників, ураховувати кожний «гвинтик» у виробничому процесі.

Багато що зроблено, але багато чого є в реальних планах і задумах. Ми виготовляємо український продукт – для українців, і прагнемо, щоб він був доступнішим за європейський, але таким же якісним та надійним.

Компанія «Пожмашина» - це одне з тих підприємств, яких в Україні залишилося не так багато, але вони створюють економіку держави! Головне, щоб держава це розуміла також. З державною підтримкою промисловість стане набагато сильнішою і перестане слугуватиме ринком дешевої сировини для іноземців.

А більш детально про виробництво компанії за посиланням>>>

Рік і не поганий, і не хороший: дали старт процесам для успішного розвитку

Як ви оцінюєте 2020 рік для Компанії та країни? Особливо, з огляду на те, що в цілому рік був...

Розповідь власника