Локалізація виробництва, як шлях до економічної розбудови держави

Законопроект під офіційною назвою «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо створення передумов для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості» зареєстровано в парламенті ще 24 червня цього року, авторами його є 38 народних депутатів з різних фракцій та груп.

Активну участь у розробці цього закону приймала Федерація роботодавців України. Чому? Саме тому, що цей закон захищає українські підприємства, дозволяє їм конкурувати, як між собою, так і з закордонними виробниками, створює передумови для здорового протекціонізму державою власних товаровиробників. Цілком зрозуміло, що впровадження законопроекту матиме позитивний вплив не лише на галузь машинобудування, якої він безпосередньо стосується, а й на інші суміжні з нею галузі. Це дасть роботу тисячам українців!

Досвід іноземних держав говорить нам про те, що здоровий протекціонізм – це добре! Він захищає економіку держав.

Нам зараз говорять, що впровадження в дію цього закону порушує міжнародні зобов’язання України, взяті в межах «Угоди про асоціацію з ЄС» та «Угоди про Державні закупівлі» в межах СОТ. Відповідно до них, Україна не має права віддавати перевагу будь-яким учасникам публічних закупівель та повинна забезпечити рівні умови, як для іноземних, так і вітчизняних компаній.

Однак, закон про локалізацію жодним чином не порушує права іноземних компаній під час проведення закупівель! Тобто, якщо закордонне підприємство бажає прийняти участь у закупівлі, воно може це зробити ! Але необхідно забезпечити локалізацію виробництва на пропонованому законом рівні від 25 % до 40 % , в залежності від виду техніки. Таким чином ми не закриємо ринок для іноземців, і, разом з тим, дамо можливість працювати українській економіці.

Треба на державному рівні зрозуміти, що потужності українських машинобудівних підприємств на сьогодні не задіяні повністю. Ми хочемо і можемо виготовляти сучасну, якісну та надійну техніку.

На прикладі, своєї Компанії, хочу відмітити, що матеріально-технічна база виробництва у нас модернізована приблизно на 60%. Це нове обладнання та станки з числовим програмним керуванням, які автоматизували виробничі процеси підприємства на усіх ланках – від лиття деталей до фарбування вже готової продукції.

У нас постійно відбувається навчання та підвищення кваліфікації співробітників, ми дбаємо про належну якість та культуру виробництва і разом з тим забезпечуємо гідні умови праці для наших людей.

Щороку ми сплачуємо близько 150 мільйонів гривень заробітної плати, 70 мільйонів податків та ще приблизно на 200 мільйонів закуповуємо наших українських комплектуючих.

Можливість перемогти в закупівлі, дає роботу українцям, наповнює бюджет та створює платформу для здорової економічної конкуренції між виробниками в середині самої держави.

Від самого початку ми виступали в підтримку закону про локалізацію і зараз ми не поступаємося та не послаблюємо своїх позицій. Тому повністю підтримуємо, ініційований Федерацією роботодавців України збір підписів в підтримку законопроекту № 3739. Більше того вважаємо знаковим, що збір підписів розпочався саме з нашої Компанії під час візиту Президії ради ФРУ в Компанію. Працівники підприємства у повному складі підписали ініціативу та вірять у те, що держава зверне увагу на власну промисловість. Дасть їй можливість розвиватися, бо зростання виробництва у всьому цивілізованому світі є лакмусом розвитку держави.

pkpm.com.ua

Рік і не поганий, і не хороший: дали старт процесам для успішного розвитку

Як ви оцінюєте 2020 рік для Компанії та країни? Особливо, з огляду на те, що в цілому рік був...

Технічне переоснащення – один з вагомих кроків у напрямку освоєння європейського рівня виробництва

Сьогочасний світ і тотальна модернізація процесів вимагають абсолютних новацій у всьому, тому...

Розповідь власника

Цікаве інтерв'ю з генеральним директором ПК "Пожмашина" під час зустрічі з Клубом рятувальників...

Член Президії Ради ФРУ, СЕО "ПК "ПОЖМАШИНА"

Наша думка

Як виживає бізнес в умовах карантину?

Скільки «коштуватиме» боротьба з коронавірусом волинському і українському бізнесу, як можна пом’якшити його негативні впливи на суб’єктів господарювання, чи можна запобігти стрімкому росту...