Рішення про відновлення видачі «Пакунку малюка» - це величезний подарунок «під ялиночку» усім новоспеченим батькам

Усі ми пам’ятаємо, скільки життєво необхідних речей містить «пакунок малюка», особливо в перші дні від народження!

Без перебільшення вважаю, що відновлення «Пакунку малюка» це величезний подарунок «під ялиночку» усім новоспеченим батькам.

Приємно усвідомлювати, що Федерація роботодавців України причетна до відновлення видачі натуральної допомоги при народженні дитини.

З початку скасування видачі «бебі боксів» ми розпочали боротьбу за її відновлення усіма доступними способами: проведенням круглих столів спільно з народними депутатами, зверненнями виробників і громадських організацій, що опікуються темою материнства, до влади, численними виступами у ЗМІ, економічним обгрунтуванням вигоди для батьків готового «пакунку» і, нарешті, СПРАЦЮВАЛО!

Батьки знову задоволенні, вітчизняні підприємства знову завантажені замовленнями, «бебі бокси» пакуються, пологові будинки проводжатимуть немовлят додому вже з усім необхідним!

Ще раз хочу подякувати: на першому етапі - народним депутатам, які прийняли зміни до законодавства, а в фіналі - Міністру соціальної політики України Марині Лазебній , першому заступнику Міністра Євгену Котику та заступнику міністра Борису Лебедцову, за те, що цілодобово працювали перед Новим роком, щоб програма «Пакунок малюка» запрацювала вже з січня!

Дякую, що пішли назустріч батькам. Відновлення програми дозволило їм уникнути непотрібної бюрократії: збирання довідок, щоб оформити соціальну картку, по різним інстанціям, коли частина установ працюють дистанційно, а потім очікувати на кошти і ламати голову – як придбати усе необхідне для малюка, якщо крамниці зачинені, або знаходяться десь далеко в райцентрі.

Дякую також за підтримку конструктивного діалогу з роботодавцями-виробниками дитячих товарів. Рішення про відновлення «бебі боксів» врятувало тисячі робочих місць в різних галузях промисловості в скрутні часи пандемії.

Створення товарів для «пакунку малюка» дає завантаження виробництва для понад 40 українських компаній, на яких працевлаштовано більше ніж 1000 найманих працівників. Щорічно ці підприємства сплачують ЄСВ понад 150 мільйонів гривень.

Крім того, повернення натуральної допомоги сприяє виключенню можливості нецільового використання допомоги та економії витрат держбюджету, оскільки вартість 64 предметів «бейбі-боксу» за тендерною процедурою коштує 4834,77 грн, а їх фактична ціна вроздріб складає 9500 грн.

Вважаю, що відновленням одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» зміцнило діалог держава-виробники-споживачі!

Віднині ми усі розуміємо один одного ще краще! Бажаю, щоб так було завжди!

Впевнений, що незабаром пакунок малюка поповниться ще більшою кількістю необхідних батькам дитячих товарів українського виробництва/

BB 1

BB 2

BB 3

BB 4

Економіка, яка базується на ціні газу у декілька разів вище, ніж у конкурентів, приречена бути неконкурентоздатною

Купівля газу на споті і сильна гривня вбивають експортерів і роблять нашу продукцію неконкурентною на зовнішніх ринках.

Україна стоїть на порозі кризи, якої не знала за всю новітню історію

А уряд звітує що «всьо під контролем».. «Зима близько» це вже не мем із фільму «Гра престолів» ,...

Чи зможе Україна наблизитись до GREEN_DEAL на вживаних авто?

Пролог У 2008 році, обсяг виробництва автомобільної техніки в Україні складав 425,8 тис. одиниць...

Голова Всеукраїнського об’єднання організацій роботодавців «Федерація роботодавців скляної промисловості»

Наша думка

Коли світова формула економічного зростання та збереження робочих місць запрацює в Україні?

В усьому світі формула економічного зростання та захисту робочих місць однакова. І в країнах ЄС, і в США, і в Африці… В її основі - захист власного ринку, публічних фінансів і стимулювання...