Виробництво пожежно-рятувальної техніки в Україні під загрозою. Не дамо знищити один із напрямків машинобудування

"Звертаюся до Уряду країни з проханням терміново втрутитися в ситуацію, яка може призвести до повного знищення одного із напрямків машинобудування України – виробництва пожежно-рятувальної техніки.

Цей високотехнологічний напрямок машинобудування потребує постійного розвитку, капіталовкладень та інвестиції. Протягом останніх 5 років цим і займався Олег Аверьянов. Він зібрав сильну команду, яка майже з нуля почала створювати конкурентоспроможну продукцію, вклав в модернізацію виробництва 10 млн дол США тільки за останні роки… Здавалось би - ось яскравий приклад вітчизняного інвестора, який від держави по усім (в тому числі моральним законам) має отримати «інвест-няню». Але – ні, не цінують у нас вітчизняних інвесторів!

І наш Уряд обирає інший шлях. Сьогодні триває погодження програми співпраці між Україною та Австрійською республікою щодо кредитування України на суму 250 млн євро у вигляді поставок пожежно-рятувальної техніки Австрійськими виробниками терміном аж на 5 років.

Що це означає? Це означає, що протягом наступних 5 років австрійські виробники, прокредитовані своєю багатою економікою, будуть поставляти в Україну власну продукцію. А ми будемо розраховуватися за неї валютою, при цього по цінам на неконкурентних засадах.

Ще це означає, що без роботи та засобів до існування залишаться понад 600 працівників тільки на одному згаданому підприємстві
А найстрашніше, що згадане підприємство більше не сплатить у бюджет України 220 млн грн, як це було протягом 2015-2020 років, більше не закупить матеріалів та послуг в Україні на 800 млн грн, не виплатить зарплату людям на 400 млн грн.

Тому ще раз звертаюся до Кабінету Міністрів України – ДумайТЕ"

Тому ще раз звертаюся до Кабінету Міністрів України – ДумайТЕ"

Економіка, яка базується на ціні газу у декілька разів вище, ніж у конкурентів, приречена бути неконкурентоздатною

Купівля газу на споті і сильна гривня вбивають експортерів і роблять нашу продукцію неконкурентною на зовнішніх ринках.

Україна стоїть на порозі кризи, якої не знала за всю новітню історію

А уряд звітує що «всьо під контролем».. «Зима близько» це вже не мем із фільму «Гра престолів» ,...

Чи зможе Україна наблизитись до GREEN_DEAL на вживаних авто?

Пролог У 2008 році, обсяг виробництва автомобільної техніки в Україні складав 425,8 тис. одиниць...

Голова Всеукраїнського об’єднання організацій роботодавців «Федерація роботодавців скляної промисловості»

Наша думка

Теория инвестиционного «кидка» или почему государство системно наказывает тех, кто хочет работать в Украине