Функціонування соціального діалогу завжди задає напрямок розвитку держави.

Досвід європейських країн свідчить - досягають успіху ті країни, де має місце постійний соціальний діалог, а соціально-економічна політика держави розробляється та погоджується спільно з роботодавцями й профспілками.

Під час свого виступу на VIII З`їзді Федерації профспілок України, зазначив, що з моменту прийняття у 2010 році "Закону про соціальний діалог в Україні" ще ніколи в нашій державі не відбувалося такого нівелювання соціального діалогу.

Сьогодні в Україні народжуються такі законодавчі новели, у яких на меті зруйнувати трипартизм соціального діалогу. А тристороння Генеральна Угода між роботодавцями, профспілками та Урядом на 2019-2021 рр., метою якої є розвиток вітчизняної економіки, сприяння зайнятості населення та підвищення рівня соціальних стандартів для кожного працівника, є фактично замороженою.

І складно зрозуміти, які її пункти можуть бути реалізовані, а які сторона Уряду не має бажання виконувати.

Хоча юридично роботодавці і профспілки є опонентами, ми завжди аргументуємо свою позицію, чуємо один одного та маємо спільну кінцеву мету – добробут для кожного.

Маніфест роботодавців України, затверджений XI З’їздом Федерації роботодавців України, розпочинається словами:

«УСВІДОМЛЮЮЧИ свою відповідальність за майбутнє України, РОЗУМІЮЧИ, що успішну країну можна побудувати лише спільними зусиллями бізнесу, профспілок, влади та громадськості через реалізацію стратегії прискореного економічного розвитку, МИ, УКРАЇНСЬКІ РОБОТОДАВЦІ, БУДЕМО ДІЯТИ і ставимо перед собою та своїми однодумцями відповідні завдання заради ДОБРОБУТУ ДЛЯ ВСІХ.»

Це і є головна мета соціального діалогу. Ми розуміємо, що добробут для всіх – це основа щасливого майбутнього України. А зайнятість населення – це основа успішної конкурентоспроможної держави.

Першим пунктом Маніфесту роботодавців України є ЗУПИНЕННЯ МАСОВОГО ВІДТОКУ РОБОЧОЇ СИЛИ ТА ЗМЕНШЕННЯ ОБСЯГІВ ТРУДОВОЇ МІГРАЦІЇ.
Україна має інструменти для досягнення цієї мети.

Щороку Федерація роботодавців України передає Уряду свої Рекомендації, де зазначено, що потрібно зробити Уряду, які законопроекти та постанови ініціювати для того, щоб кожна людина, кожен громадянин України міг отримати в Україні гідну надійну роботу і гідну заробітну плату. Тому що найкращі ліки – це робота.
І українці, які емігрують через відсутність можливості планувати своє майбутнє на батьківщині, мають повернутися.

Для цього мають бути створені відповідні умови і, звичайно, для цього держава має підтримувати постійний соціальний діалог з роботодавцями профспілками, що довів свою ефективність у країнах ЄС.

Сьогодні одним із найбільш дієвих інструментів сприяння зайнятості населення є прийняття проекту закону України № 3739 «про локалізацію виробництва», що направлений на відновлення українського машинобудування.

Завдяки прийняттю цього закону в державі буде створено 62 500 робочих місць і збережено 200 000 існуючих.

Друзі, локалізації бути! Тому що це робочі місця!

Ми обов’язково вдягнемо такі футболки, коли цей законопроект буде реалізовано.

Федерація роботодавців впевнена, що спільно із Федерацією профспілок України, із залученням влади, ми реалізуємо проект «УСПІШНА УКРАЇНА»!

fpsu 1

fpsu 2

fpsu 3

fpsu 4

20 років ФРУ. Переможемо - відсвяткуємо!

Голова Ради ФРУ Дмитро Олійник: "Дорогі друзі! Вітаю нас всіх із нашою спільною 20 річницею – 20-літтям ФРУ.

Економіка, яка базується на ціні газу у декілька разів вище, ніж у конкурентів, приречена бути неконкурентоздатною

Купівля газу на споті і сильна гривня вбивають експортерів і роблять нашу продукцію неконкурентною на зовнішніх ринках.

Україна стоїть на порозі кризи, якої не знала за всю новітню історію

А уряд звітує що «всьо під контролем».. «Зима близько» це вже не мем із фільму «Гра престолів» ,...

Голова Всеукраїнського об’єднання організацій роботодавців «Федерація роботодавців скляної промисловості»

Наша думка