Дайджест (09-16.02.2021)

Пропонуємо короткий огляд нещодавніх подій.

У п'ятницю в ефірі програми «Свобода слова» Савіка Шустера відбулась важлива дискусія навколо законопроекту про локалізацію №3739.

Голова Ради ФРУ, Дмитро Олійник навів цифри та факти, які демонструють, чому законопроект настільки важливий, адже він дає відповідь, як створювати робочі місця, на прикладі того, як це роблять розвинені держави. Та закликав керівництво країни «включити політичну волю» і зробити все, щоб #3739 було якнайшвидше прийнято.

Дивитись сюжет>>>

Читати новину>>>

Також під час ефіру програми «Свобода слова» Савіка Шустера, Голова Ради ФРУ прокоментував ситуацію із проведеним тендером на закупівлю автобусів для міста Львова. Дмитро Олійник зазначив, що потрібно зробити в першу чергу, аби на державних тендерах перевагу мали вітчизняні виробники, а національний інтерес та економічне зростання України були на першому плані.

Дивитись сюжет щодо тендеру>>>

Дивитись коментар>>>

Володимир Приходько, президент ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод", у своєму блозі доповнив те, що не встиг сказати в прямому ефірі «Свободи слова». Зокрема, про те, чому у Харківському тендері на поставку поїздів метрополітену перевагу мерія віддає китайській компанії, а не КВБЗ, вітчизняному постачальнику продукції для метрополітенів. Скільки втрачають українські міста на закупівлі імпортної комунальної техніки або скупий платить двічі.

Читати блог>>>

Співавтор законопроекту про локалізацію Юрій Бойко з трибуни Верховної Ради закликав народних депутатів якнайшвидше розглянути та прийняти законопроект № 3739. Він підкреслив, що вся вітчизняна промисловість чекає на цей крок українського Парламенту.

Дивитись виступ>>>

У ФРУ відбулася в робоча нарада щодо вдосконалення національного законодавства у сфері торговельного захисту. У обговоренні взяли участь представники профільного департаменту Мінекономіки, Комітету економічного розвитку ВРУ, Аналітичного центру ФРУ, провідні українські юристи, представники галузевих об’єднань бізнесу, українських виробників. Учасники обговорили низку профільних законопроектів. У світі існує безліч механізмів відкритого і прихованого субсидування, тож і наші механізми захисту національних товаровиробників від недоброчесної конкуренції повинні також вдосконалюватися.

12 лютого керівники галузевих організацій і підприємств – учасників ФРУ обговорили з Офісом підтримки реформ Міндовкілля пропозиції роботодавців до законопроекту «Про запобігання, зменшення та контроль промислового забруднення» № 4167.

UPD. Вітаємо рішення Верховної Ради доопрацювати законопроект. Федерація наполягатиме на врахуванні пропозицій роботодавців у проекті під час його підготовки до повторного розгляду у першому читанні.

Яких саме, читайте за посиланням>>>

Патріотизм має смак.

У Житомирі відвідали компанію «Рудь». Продукцію підприємства, якому гендиректор ФРУ Руслан Іллічов вручив нагороду щорічного рейтингу Федерації роботодавців України Ukrainian Employers Awards у номінації «Експорт без кордонів», знають більш ніж у 30 країнах світу.

Продовжуємо інформувати про ситуацію з електроенергією на РДН. Найвища середньозважена ціна сформувалася 15.02.2021 та сягнула рівня 1799,22 грн/МВт*год і це черговий антирекорд 2021 року.

#ФРУ_наші

Під час круглого столу , присвяченого обговоренню перспективи запуску ринку грального бізнесу експерти грального ринку та представники консультаційної ради при Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей обговорили ключові питання, які можуть уповільнювати запуск ринку.

#ФРУ_наші

Компанія Golden Tile створила сучасний простір для харчування та неформального спілкування співробітників. Віднедавна усі працівники зможуть безкоштовно обрати один із двох варіантів комплексних обідів, або ж дієтичне меню для тих, хто рахує калорії чи має проблеми зі здоров'ям.

#ФРУ_у_ЗМІ #ФРУ_наші

Хто і як створює "пакунок маляти" для українських породіль: великий репортаж

За активної підтримки ФРУ вдалося повернути вкрай важливу програму забезпечення батьків новонароджених дітей одноразовою допомогою «Пакунок малюка». За посиланням можна більш детально ознайомитись із тим, яка саме відбувається наповнення «бебі-боксів», та де виробляється більшість товарів для немовлят.

Наша думка

Павел Штутман: «Stop торговле дипломами и диссертациями!»

Такую запись можно найти в Facebook Павла Штутмана, главы наблюдательных советов заводов «Эльворти» и группы «Гидросила». Кто-то рядом поделился в ленте видео, где выпускник одного из николаевских...