ФРУ вітає рішення Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендувати Верховній Раді прийняти в цілому законопроект № 3424

Сьогодні 17.09.2020 на засіданні Комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики народні депутати – члени Комітету рекомендували Верховній Раді прийняти проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо звільнення від сплати судового збору у зв'язку з оскарженням постанов у справах про адміністративні правопорушення (реєстр. №3424 від 04.05.2020) у другому читанні в цілому.

Законопроект спрямований на усунення окремих правових колізій Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо звільнення осіб від сплати судового збору у випадку оскарження постанов у справах про адміністративні правопорушення.

ФРУ раніше наголошувала на тому, що на відміну від позивачів, які за власною ініціативою звертаються до загальних, господарських чи адміністративних судів з відповідними позовами, особи, які притягуються до адміністративної відповідальності, зокрема особи, відповідальні за фінансову діяльність суб’єктів господарювання (директор, бухгалтер), залучаються до участі у судочинстві не зі своєї волі, а тому несправедливо покладати на них, окрім обов’язку нести ті обмеження, які пов’язані з накладенням на них адміністративного стягнення, ще й обов’язку сплачувати за це судовий збір.

Непоодинокими є випадки, коли адміністративне стягнення буває меншим за такий судовий збір.

Федерація підтримує таке рішення та вважає його логічним і справедливим.

Популярні новини

Відкрите звернення ФРУ до Прем'єр-міністра України щодо реалізації проекту з локалізації електровозів в Україні

Маніфест роботодавців України