Роботодавці Хмельниччини підтримали законопроект про локалізацію

Зустрілися у Хмельницькому з Головою Верховної Ради України Дмитром Разумковим, головою Комітету ВРУ з питань економічного розвитку Дмитром Наталухою, керівниками Хмельниччини.

Говорили про законодавче забезпечення економічного розвитку регіонів, створення умов для розвитку вітчизняної промисловості, зменшення регуляторного та адміністративного тиску на бізнес.

Наразі на Хмельниччині майже 50% промислової продукції в регіоні припадає на переробну промисловість. Тут працюють відомі компанії, такі як ТДВ "ЗАВОД АДВІС", «Транс Авто Д», ТОВ «Укрелектроапарат», АТ «ГІПСОВИК», Волочиський машинобудівний завод ПАТ «Мотор Січ», ТОВ ТІН ІМПЕКС, Славутський ремонтно-механічний завод, Завод ТЕМП та багато інших.

І це дуже важливо, адже переробна промисловість – це запорука створення робочих місць з гідними зарплатами, розвитку економіки регіону та країни в цілому.
Модератором круглого столу за участі групи народних депутатів, керівників провідних промислових підприємств Хмельниччини, Хмельницької облради та Хмельницької ОДА був голова Об’єднання організацій роботодавців Хмельницької області Іван Дунець.

Зокрема, обговорили зі спікером та народними депутатами необхідність прийняття законопроекту про локалізацію у машинобудуванні #3739.

Звернення щодо необхідності термінового прийняття в другому читанні законопроекту про внесення змін до ЗУ «Про публічні закупівлі" щодо створення передумов для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості» лунали у виступах керівників промислових підприємств.

Дякуємо за активну державницьку позицію генеральному директору ТДВ "Завод "Адвіс" Івану Дунцю, голові правління Кам’янець-Подільського АТ «ГІПСОВИК» Володимиру Постовому, першому заступнику голови правління ТОВ «Укрелектроапапарат» Сергію Масловському та іншим учасникам зустрічі.

Адже, перш за все, 3739 – робочі місця. У проекті задіяно 4 000 українських виробників кінцевої продукції та комплектуючих.

Якщо цю ініціативу буде імплементовано, Україна отримає:

• майже 4 % зростання ВВП,

• 62 тисячі нових робочих місць,

• 200 тисяч існуючих робочих місць буде збережено.

150 тисяч працівників українських підприємств вже поставили свої підписи під зверненням до керівництва країни з вимогою прийняти законопроект про локалізацію.

Тільки разом ми зможемо змінити ситуацію в економіці країни, забезпечити українців робочими місцями з конкурентною заробітною платою.

Сподіваємося, що Президент, Верховна Рада та Уряд почують точку зору вітчизняного бізнесу. Тих, хто є інвесторами, які щодня розбудовують регіони України та її економіку.

Також говорили про необхідність проведення модернізації вітчизняних підприємств з метою збереження їх конкурентоздатності, захисту вітчизняного ринку, врегулювання питань надрокористування тощо.

Популярні новини

Відкрите звернення ФРУ до Прем'єр-міністра України щодо реалізації проекту з локалізації електровозів в Україні

Маніфест роботодавців України