Йдеться про:

• Порядок підтвердження ступеня локалізації виробництва товарів

та

• Порядок проведення моніторингу дотримання вимог щодо ступеня локалізації виробництва предметів закупівлі, внесених до переліку товарів, що є предметом закупівлі з підтвердженим ступенем локалізації виробництва.

В процесі роботи над необхідними нормативними документами провели чергову зустріч робочої групи за участі ФРУ, Мінекономіки, офісу народного депутата Дмитра Кисилевського та ДП "Прозорро".

Вже 14.07.2022 набере чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" щодо створення передумов для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості" №1977-IX від 16.12.2022 р.

Майже два роки роботи та боротьби. Від прийняття закону виграють українські виробники та українська економіка. Закон дасть нові робочі місця та зростання економіки.

Одна з наших ключових ініціатив виходить на фінішну пряму! Розгляд у другому читанні законопроекту про локалізацію №3739 відбудеться найближчими днями. Погоджувальна рада ВР внесла його в порядок денний поточного сесійного тижня.

Комітет ВР з економічного розвитку схвалив додаткові корективи до другого читання законопроекту №3739 про локалізацію.

За ініціативи керівництва Федерації роботодавців Чернігівщини та Сумського обласного об'єднання організацій роботодавців, Чернігівська обласна рада та Сумська обласна рада і Сумська Обласна Державна Адміністрація звернулися до Верховної Ради України щодо необхідності підтримки в другому читанні законопроекту № 3739 «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо створення передумов для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості».