Україна готує міжурядову угоду з Південною Кореєю, яка передбачає отримання нових швидкісних електропоїздів Hyundai. Про це на форумі "Україна 30. Інфраструктура" повідомив міністр Владислав Криклій.

Залізниця: швидко, зручно, комфортно. Це тема сесії, яка 23 лютого 2021 року пройшла на форумі «Інфраструктура» в рамках Всеукраїнського форуму Україна-30. Можу з упевненістю сказати, що ці слова є девізом і нашої роботи – вітчизняних вагонобудівників. У прагненні зробити залізничні перевезення швидкісними, комфортними і зручними для всіх верств населення, а також для вантажовіправників ми єдині з національним залізничним перевізником – Укрзалізницею. Саме про це говорив у своєму виступі.

Члени економічного комітету Верховної Ради закликають збільшувати будівництво локомотивів і комплектуючих до них саме на українських заводах. Депутати занепокоєні ініціативою Кабміну щодо закупівлі електровозів у французької компанії.

Голова Ради ФРУ Дмитро Олійник під час прямого ефіру "Свободи слова" Савіка Шустера прокоментував гучну тему щодо закупівлі білоруських автобусів Львівською міською радою та розповів, що Уряд має зробити для підтримки українських виробників.

Джо Байден своїм указом передає українським політикам палке вітання і проводить одразу два майстер-класи: з виконання передвиборних обіцянок і з використання ресурсу державних закупівель в інтересах розвитку своєї економіки та створення робочих місць для своїх громадян.

Вчора відбулася робоча зустріч Голови Ради ФРУ Дмитра Олійника з Міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігорем Петрашком.

Направленный на развитие отечественного машиностроения закон о локализации готов ко второму чтению. Требования к локализации сделаны более мягкими и плавными, что, по мнению разработчиков документа, позитивно скажется на практической реализации заложенных норм. Экономический эффект детально просчитан и дело остается лишь за депутатами, которые будут рассматривать законопроект, возможно, уже на этой неделе.

Популярні новини

Відкрите звернення ФРУ до Прем'єр-міністра України щодо реалізації проекту з локалізації електровозів в Україні

Маніфест роботодавців України