Роботодавці вітають прийняття Урядом рішення про початок фінансування оновлення пасажирського рухомого складу Укрзалізниці

Уряд на засіданні 28 квітня затвердив Порядок використання коштів, передбачених у держбюджеті на оновлення рухомого складу Укрзалізниці та модернізації залізничної інфраструктури для розвитку пасажирських перевезень.

Державним бюджетом на 2021 рік вперше за роки незалежності України для Міністерства інфраструктури передбачено бюджетну програму з оновлення рухомого складу для перевезення пасажирів та модернізації залізничної інфраструктури для розвитку пасажирських перевезень у сумі понад 4 млрд гривень за рахунок надходжень до спеціального фонду бюджету.

Програма передбачає поставку 100 пасажирських вагоні в та здійснення електрифікації ділянок залізничної колії для розвитку перевезення пасажирів.

Реалізація цієї бюджетної програми стане поштовхом для розвитку не тільки АТ «Укрзалізниця» як єдиного перевізника пасажирів на залізничному транспорті, але й для машинобудівної промисловості України.

Спрямування бюджетних коштів через механізм закупівлі вагонів, матеріалів та комплектуючих безпосереднім підприємствам-виробникам матиме значний мультиплікаційний економічний ефект для розвитку економіки.

Популярні новини

Відкрите звернення ФРУ до Прем'єр-міністра України щодо реалізації проекту з локалізації електровозів в Україні

Маніфест роботодавців України