Програма часткової компенсаціі вартості вітчизняної с/г техніки, яку відстоює ФРУ, фінансуватиметься з Держбюджету 2020

Сьогодні в Комітеті з питань аграрної та земельної політики ВРУ відбулись слухання стосовно держпідтримки сільгоспвиробників у 2020 році.

Заступник Міністра з розвитку економіки Тарас Висоцький, висловивши позицію Мінекономіки, сформовану, зокрема, з урахуванням пропозицій Федерації роботодавців, вніс на розгляд Комітету програму держпідтримки аграріїв на поточний рік. Передбачається погашення зобов'язань перед аграріями за заявками за 2019 рік. До початку виплати боргу 2019, компенсаціі за техніку, придбану у грудні 2019 та у 2020,

Мінекономіки передбачені певні кроки:

• заходи з прийняття рамкової постанови Уряду про розподіл коштів;
  • перегляд діючих та прийняття нових Порядків виплат коштів;
  • затвердження Паспортів бюджетних програм.

Процедуру планується завершити за 1,5 міс. Відповідно, виплати розпочнуться із квітня 2020. Голосуванням Комітет в цілому підтримав рекомендації Мінекономіки.

Популярні новини

Відкрите звернення ФРУ до Прем'єр-міністра України щодо реалізації проекту з локалізації електровозів в Україні

Маніфест роботодавців України