ФРУ обурена намаганням силовиків паралізувати роботу найбільшого виробника і експортера керамічної плитки

ФРУ закликає Президента та силовиків покласти край намаганням правоохоронців паралізувати роботу найбільшого виробника і експортера керамічної плитки. Вимагаємо припинити терор соціально відповідального бізнесу!

Сьогодні слідчими Головного управління СБУ в АР Крим та м. Севастополі проведено обшуки в офісі найбільшого виробника керамічної плитки в Україні - Харківського плиткового заводу (ХПЗ). Згідно з наданою силовиками ухвалою суду, приводом для відкриття кримінального провадження та досудового розслідування по ньому, в межах якого здійснюються слідчі дії, став нібито факт транспортування продукції ХПЗ через Керченський міст на окуповану територію Криму.

Однак в Федерації роботодавців України вважають, що справжньою причиною обшуків є спроба паралізувати роботу найбільшого вітчизняного виробника виробника і експортера керамічної плитки. Адже, як підкреслює засновник і голова Наглядової ради ХПЗ Валентин Шеветовський, ані Харківський плитковий завод, ані торгова компанія Golden Tile, яка займається продажем його продукції, ніколи не здійснювали поставок на тимчасово окуповані території. Керамічна група Golden Tile працює в суворій відповідності до українського законодавства, Конституції України, з дотриманням всіх встановлених правових обмежень.

"Ми поставляємо кращу українську плитку у 28 країн світу. Працюємо з найбільшими торговими мережами - як в Україні, так і по всьому світу. Серед них, наприклад, українські мережі "Епіцентр" і "Агромат", "Лео Кераміка", а також британська Top Tiles, французька Leroy Merlin і багато інших", - підкреслює Валентин Шеветовський.

Варто також нагадати, що Харківський плитковий завод є не тільки бюджетоутворюючим підприємством регіону, а й провідним виробником керамічної плітки, який до того ж гідно представляє Україну на міжнародних ринках

Сьогодні на Харківському плитковому заводі працює близько 1,5 тис співробітників. Середній рівень заробітної плати на підприємстві перевищує 17 тис грн.

Тому силове втручання в діяльність виробника та експортера матиме негативні наслідки не тільки для самої компанії та її робітників, але й для економіки регіону й країни в цілому.

ФРУ звертається до Президента України, Голови СБУ та Генерального прокурора України з вимогою негайно припинити тиск на вітчизняного виробника. Адже подібні кричущі випадки руйнують основу цивілізованих відносин держави і бізнесу, тим більш в умовах пандемії, та дає негативний сигнал внутрішнім і закордонним інвесторам. Зі свого боку на підприємстві готові надати всі необхідні документи і відповісти на всі питання, що цікавлять правоохоронців.

Популярні новини

Відкрите звернення ФРУ до Прем'єр-міністра України щодо реалізації проекту з локалізації електровозів в Україні

Маніфест роботодавців України