Індекс впевненості бізнесу

На фоні рецесії світової економіки та економічної кризи в Україні, що загострилася через пандемію COVID-19, все більше підприємств змушені призупиняти та/або припиняти свою діяльність, що супроводжується скороченням робочих місць, надходжень до бюджетів різних рівнів тощо.

Для повернення ситуації у зворотному напрямку українському бізнесу потрібна впевненість, тобто усвідомлення бізнесом своїх можливостей для розвитку, збереження наявних та створення нових робочих місць, Аналітичний центр економіко-правових досліджень та прогнозування (далі – Аналітичний центр) при Федерації роботодавців України та Центр опитування та рейтингування Федерації роботодавців України протягом серпня — жовтня 2020 року здійснили онлайн-опитування власників та керівників підприємств для визначення Індексу впевненості бізнесу. Тобто визначення числової інтерпретації бачення українським бізнесом можливості розвитку, збереження наявних та створення нових робочих місць.

Переглянути дослідження

FRU ind 2020