«Запоріжсталь» безкоштовно забезпечуватиме лікарні області медичним киснем

МОЗ сертифікував вироблений на «Запоріжсталі» кисень як лікарський засіб для медичного застосування.

З 2 квітня комбінат, що входить до групи «Метінвест», почав безкоштовно передавати кисень до лікарень Запорізької області.

Всього «Запоріжсталь» зможе віддавати медустановам регіону близько 450 тонн медичного кисню щомісяця.

Генеральний директор підприємства Олександр Мироненко розповів, що отримання ліцензії для виробництва медичного кисню - досить довгий і напружений процес.

«... Але ми пройшли цей довгий шлях, розуміючи, що в боротьбі в коронавірусом наша допомога буде гостро потрібна людям», - зазначив Мироненко.

Від самого початку пандемії COVID-19 «Запоріжсталь» і група «Метінвест» спільно з іншими організаціями, надають допомогу запорізьким лікарням у вигляді апаратів ШВЛ, експрес-тестів і засобів захисту від коронавірусу. Також було профінансовано будівництво кисневої станції, яка забезпечить подачу кисню до 172 ліжко-місць.

ПАТ «Запоріжсталь» — одне з найбільших промислових підприємств України. Основними споживачами продукції комбінату на внутрішньому ринку і в багатьох країнах світу є виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, с/г машинобудування, виробники виробів побутової техніки.

Популярні новини

Відкрите звернення ФРУ до Прем'єр-міністра України щодо реалізації проекту з локалізації електровозів в Україні

Маніфест роботодавців України