Зарплати українських металургів наближаються до закордонних

Завдяки системі мотивації співробітників відтік фахівців, які шукають роботу поза межами України, буде скорочуватися. Провідні металургійні компанії України продовжують підвищувати зарплати своїм працівникам, роблячи їх конкурентними, в масштабах міжнародної галузі, що дозволить зупинити відтік цінних кадрів за кордон.

Однією з таких компаній став Метінвест, в якому повідомили про те, що з 1 травня будуть підвищені заробітні плати працівникам групи з основними робочими спеціальностями. Про це йдеться в сюжеті 5 каналу.

Загальне зростання зарплат оцінюється на рівні до 30%. Відсоток для різних категорій працівників у групі обіцяють підрахувати до кінця квітня.

Як зазначив гендиректор Федерації роботодавців Руслан іллічов, в галузі середня зарплата сягне понад 20 тисяч гривень.

"Ці заробітні плати вже будуть близькі до того рівня, як у людей, які виїжджають за кордон. Буде вигідно працювати вдома і працювати на власних підприємствах", – заявив Іллічов.

З 2016 року рівень заробітних плат на підприємствах галузі в середньому зріс у 2.2 рази, позповідає голова Федерації металургів України Сергій Біленький.

Крім того, наголошується, що завдяки такій системі мотивації співробітників відтік персоналу минулого року скоротився до 8,5%.

Генеральний директор Федерації роботодавців наголосив, що металургійні компанії збільшенням зарплати утримують людей на своїх виробництвах і стимулюють їх приходити працювати. Бачити менше

Зарплати українських металургів наближаються до закордонних

Популярні новини

Відкрите звернення ФРУ до Прем'єр-міністра України щодо реалізації проекту з локалізації електровозів в Україні