Як РГК забезпечила засобами захисту своїх працівників

Щоденно 10 тисяч фахівців газорозподільних компаній виїжджають на аварійні виклики та усунення витоків газу, а також проводять екстрені й планові ремонти для стабільного газопостачання понад 8 млн споживачів газу, лікарень і державних установ. Щоб мінімізувати ризики для здоров’я, співробітників забезпечено:

• понад 270 тис. од. засобів індивідуального захисту (маски, окуляри, рукавички і т.п.)
  • понад 9,2 тис. захисних костюмів
  • 1,3 тис. од. діагностичного обладнання

Організовано щоденний медичний огляд фахівців. Проводиться комплексна дезінфекція як робочих місць, техніки, так і автотранспорту відповідно до рекомендацій Міністерства охорони здоров'я України. Всі співробітники оперативних служб, з урахуванням підвищеного ризику в період карантину, понад звичної заробітної плати отримуватимуть надбавки, передусім це стосується фахівців АДС і бригад при екстрених ремонтах.

Також, для дотримання встановлених на період карантину заходів безпеки 10 тис. співробітників газорозподільних компаній групи РГК переведені в режим вимушеного простою. Передусім це контролери та інші фахівці, які не можуть виконувати свою роботу віддалено і робота яких пов'язана з безпосереднім контактом з клієнтами. Всім працівникам цієї категорії виплачується 2/3 від зарплати, з дотриманням норм Кодексу законів про працю України. Звичайні умови оплати почнуть діяти відразу після того, як співробітники приступлять до виконання своїх обов'язків.

Решта фахівців газорозподільних компаній працюють в режимі «віддаленого робочого місця». Це дозволяє забезпечувати роботу дистанційних сервісів для клієнтів, а також оперативну діяльність підприємств. Група компаній РГК виплачує таким співробітникам гарантовану частину заробітної плати в повному розмірі.

RGK

Джерело

Популярні новини

Відкрите звернення ФРУ до Прем'єр-міністра України щодо реалізації проекту з локалізації електровозів в Україні