Вітчизняні сільгосптоваровиробники та машинобудівники - члени ФРУ взали участь у АГРО-2021

Минулого тижня у Києві пройшла 33-тя Міжнародна агропромислова виставка АГРО-2021, яка вкотре довела, що українські виробники техніки і обладнання для АПК випускають передові, сучасні, високотехнологічні і складні машини, в які інвестовано і досвід світових лідерів.

На експозиціях більш як півсотні вітчизняних промислових підприємств, у т.ч., що входять до Федерації роботодавців України, були представлені зразки, технічні, цінові та інші переваги яких достойно конкурують із зарубіжними аналогами, забезпечуючи потреби вибагливих споживачів не лише в Україні, а й далеко за її межами. Географія експорту машин і механізмів для ведення аграрного бізнесу походженням з України охоплює майже всі континенти.

Наявні переваги, здобуті власними зусиллями трудових колективів, дають підстави стверджувати і наполягати на розширенні дієвої державної підтримки, прямо чи опосередковано направленої на розвиток промислових виробництв.

Адже, відомий факт, що розвиток промисловості всередині країни спричиняє ріст доходів у вітчизняних сільгосптоваровиробників, що в результаті дає позитивний ефект для росту економіки держави.

Щоб детально оглянути на АГРО 2021 експозиції вітчизняних підприємств машинобудування в АПК знадобилося б багато часу. Але навіть короткий проміжок часу вдалося відзначити багато нового серед досягнень, які продемонструвала галузь.

Попит на сільгоспзнаряддя, що випускає Оріхівсільмаш, сформувався у аграріїв із 28 країн, куди експортується продукція підприємства. Щоб задовольнити потребу споживача, обсяг виробництва за 5 років збільшили у 6 разів. Зацікавленість українською сільгосптехнікою виробник підтримує і за рахунок запровадження нових технологій: на підприємстві вперше в Україні запущено лінію термопластичного фарбування, яке використовують ведучі світові компанії.

Приємно здивували спільні конструкторські проекти українських сільгоспмашинобудівників. Так, на базі шасі виробництва Велмаш Україна (DLight) сільгосптоваровиробник отримав (та ще й із 25% компенсацією):

- напівпричіп-зерновоз автомобільний алюмінієвий, призначений для перевезення сипучих вантажів – від ТОВ "Завод Кобзаренка";

- самосвальний напівпричіп для перевезення зернових культур – від ТОВ «Змієв-Транс».

Велмаш Україна (DLight), що випускає щорічно порядка 700 одиниць техніки, також пропонує і напівпричепи-зерновози та інші кузовні надбудови власного виробництва. Широку лінійку техніки і обладнання, створених на їх виробничих потужностях, представлено на ринках 10 країн світу (питома вага їх експорту – 40%), географія експортних поставок розширюється.

Випуском шассі для причепів та напівпричепів, що мають від 2 до 10 осей і до 120 тонн корисного навантаження, може пишатися і ПП Транс Авто Д, адже їх клієнтами є компанії з Німеччини та США.

А от Компанія OPTIKON підтверджує надійність рамної конструкції своєї ґрунтообробної техніки наданням 20-річної гарантії від заводських дефектів. Використання європейських комплектуючих у поєднанні із високотехнологічним обладнанням і кваліфікованим персоналом дозволило створити продукцію за світовими стандартами якості. Наприклад, оборотні плуги, що використовуються в основному на складних по конфігурації ділянках, отримали визнання в Україні та за кордоном.

На виробничих потужностях  "Велес-Агро ЛТД." налагоджено серійне виробництво агрегатів інжекторного внесення рідких добрив (зразок представлено на виставковій експозиції), однією із багатьох технологічних переваг яких є висока ефективність застосування у будь-яких кліматичних зонах. Надійність і різноманітність, постійне зростання різних видів продукції, що випускається - серед складових частин, на яких Компанія будує довготривалі і взаємовигідні зв’язки з клієнтами і партнерами як в Україні, так і в країнах Азії, Східної та Західної Європи, Африки, Австралії. Стабільна сервісна підтримка техніки, придбаної споживачем, є надзвичайно важливою: спектр запасних частин, що виготовляються, перевищує 5 000 найменувань.

Асоціація Украгромаш об’єднує у своєму складі майже третину виробників агромашин, що включено до переліку техніки і обладнання для АПК, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів. У одному дописі всі їх досягнення, звісно ж, не охопити. Тож ми продовжимо розповідати про здобутки вітчизняних промисловців і надалі. І не лише на Фейсбуці.

Популярні новини

Відкрите звернення ФРУ до Прем'єр-міністра України щодо реалізації проекту з локалізації електровозів в Україні

Маніфест роботодавців України