Видобуток і переробка корисних копалин - cеред ключових галузей, які забезпечують зайнятість і зростання економіки.

#ФРУ_наші

В часи відновлення і відбудови їх значення зростає.

ФРУ послідовно відстоює ідею розвитку переробки сировини на території України як ключового драйвера збереження існуючих і створення нових робочих місць.

Кам’янець-Подільське АТ “ГІПСОВИК” - один з лідерів ринку виробництва гіпсових в’яжучих матеріалів та одне із основних бюджетоутворюючих підприємств Хмельницької області.

Підприємство почало роботу з виготовлення будівельних матеріалів ще у 1927 році.

Серед клієнтів та партнерів підприємства - відомі українські та світові компанії, які працюють в Україні.

Підприємство володіє довгостроковими спеціальними дозволами на розробку гіпсового, доломітового і вапнякового родовищ.

З квітня 2022 року Кам’янець-Подільське АТ «ГІПСОВИК» значно наростило свою активність на економічному фронті, відновивши виробництво та звичайну сплату податків після вимушеної короткочасної зупинки через початок збройної агресії російської федерації проти України. З 2014 року підприємство активно допомагає Збройним Силам України, про що свідчать відзнаки Міністерства оборони України та дві відзнаки начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України.

За 2021 рік підприємство сплатило 26 млн. грн податків, забезпечивши роботою 261 працівника.

В планах компанії - зміцнення позицій на внутрішньому ринку, збільшення обсягів експорту та участь відбудові країни.