Асоціація "Украгромаш" провела он-лайн засідання Ради

20 листопада відбулося он-лайн засідання Ради Асоціація Украгромаш. Розглянули питання, які будуть пріоритетними у діяльності асоціації найближчим часом та у наступному році:

Стан виконання держпрограми часткової компенсації вартості вітчизняної техніки та обладнання для АПК та перспективи на 2021 рік

Вирішення питання збільшення бюджетного фінансування на часткову компенсацію вартості сільгоспмашин у межах програми "Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників". Нагадаємо, враховуючи, що найвища сезонна активність придбання аграріями сільгоспмашин припадає на вересень-листопад, очевидно, що залишку асигнувань не вистачить для покриття у повному обсязі наступних сум компенсації у 2020 році. З метою уникнення утворення заборгованості за 2020 рік перед отримувачами компенсаційних виплат, ФРУ звернулася до Мінекономіки щодо необхідності провести моніторинг фактичної витрати коштів за іншими напрямками паспорта за бюджетною програмою «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» та вирішити питання можливості перерозподілу бюджетних коштів між напрямами використання. Зокрема, збільшивши суму на напрям «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва» щонайменше до 1 млрд 300 млн грн.

Ініціативу розширення напрямків використання коштів, передбачених у державному бюджеті, на часткову компенсацію вартості вітчизняної техніки і обладнання для АПК, придбаних на умовах фінансового лізингу

Ініціативу запровадження сплати утилізаційного збору за кожну одиницю бувшої у використанні сільгосптехніки та обладнання для АПК, що ввозиться в Україну у режимі імпорту

Проект Технічного регламенту затвердження типу та нагляду за ринком сільськогосподарських та лісогосподарських транспортних засобів.

Популярні новини

Відкрите звернення ФРУ до Прем'єр-міністра України щодо реалізації проекту з локалізації електровозів в Україні

Маніфест роботодавців України