Локалізація в дії - Львівщина закупила велику партію шкільних автобусів українського виробництва

Сьогодні разом із Олександром Дорошем передали 40 шкільних автобусів, виготовлених на Черкащині, Львівській обласній військовій адміністрації та громадам.

«Для нас це не просто урочиста подія. Це перші автобуси, виготовлені в Україні під час війни. Попри сирени, тривоги та навіть прямі обстріли ворога.

Це майже 160 підрядників з усіх куточків України, навіть із тих, що розташовані біля самої лінії фронту.

Це тисячі працівників колективів, які своєю роботою тримають економічний фронт.

Це довіра світового лідера автопрому - компанії Isuzu, яка, попри всі ризики, продовжує працювати зі своїми партнерами в Україні та постачати сюди шассі.

Це наочна дія Закону про локалізацію.

Це приклад правильної державної позиції та управлінського рішення, коли держава разом з місцевою владою співфінансує придбання потрібної для місцевих громад техніки. Тому окрема подяка голові Львівської обласної військової адміністрації

Максиму Козицькому за підтримку робочих місць в партнерських регіонах.

Сьогоднішня подія - ще одне підтвердження того, що власна промисловість, її виробнича база та технологічні компетенції - це запорука перемоги на економічному фронті та надійний тил ЗСУ.

С початку війни українські машинобудівники виробили понад 500 одиниць спецтехніки як для наших військових, так і для роботи в тилу.

А ще те, що ми сьогодні побачили - це символ стійкості та незламності нашої країни, яка, навіть у ці надскладні часи, робить все, щоб наші діти продовжували вчитися та жити повним життям, та дивиться у майбутнє!

Дякуємо за сьогоднішню подію голові Федерації роботодавців Черкащини Олександру Дорошу, співавтору Закону про локалізацію Дмитру Кисилевському, раднику голови Львівської ОВА Михайлу Бно-Айріяну та усім причетним!» - сказав гендиректор ФРУ Руслан Іллічов.

Закупили автобуси за кошти обласного бюджету та співфінансування територіальних громад.

Усього контракт передбачає поставку 126 автобусів.

«Ці автобуси – вклад у доступ до освіти для усіх школярів Львівщини. Це підтримка українського виробника. У цих автобусах є все необхідне також для того, щоб транспортувати дітей з інвалідністю. Дякую Федерації роботодавців України, яка допомогла нам вивчити ринок і знайти підприємство, яке використовує у виробництві максимум українських комплектуючих», – наголосив Максим Козицький під час передачі «школяриків» громадам області.