Федерація роботодавців України допомагає бізнесу втриматися на плаву

Новина на сайті Міжнародної організації праці про наш проект із залучення вітчизняних компаній до виробництва гуманітарної допомоги для українців за кошти міжнародних партнерів.

«Федерація роботодавців України допомагає бізнесу втриматися на плаву. Мобілізація місцевих виробників для гуманітарної підтримки людей зберегла сотні робочих місць.

Російська агресія проти України паралізувала економіку: майже половина підприємств була змушена закритися, а інша половина намагалася втриматися на плаву. За підтримки МОП Федерація роботодавців України (допомагає їм продовжувати працювати, зберігаючи тим самим місцеве виробництво.

Завдяки спільному проекту Міжнародної організації праці (МОП) та Данського агентства міжнародного розвитку (DANIDA) «Інклюзивний ринок праці та створення робочих місць в Україні» Федерація роботодавців України надала невідкладну гуманітарну допомогу населенню Харківщини та Миколаївщини, двох областей, які сильно постраждали від бойових дій.

Понад 3550 продуктових наборів було надано безпосередньо людям у двох регіонах за підтримки партнерів - агропромислового холдингу «Астарта-Київ» та фонду «Повір у себе», які забезпечували виробництво та транспортну логістику.

«Нам потрібно зменшити подальші економічні втрати та забезпечити безперервність бізнесу. Допомога українцям – гарний спосіб підтримати місцевих виробників. Кожен продукт у цих продуктових наборах виготовлений українцями на українських підприємствах», – пояснив генеральний директор ФРУ Руслан Іллічов.

Федерація роботодавців України визнана найбільш представницькою організацією роботодавців національного рівня в країні, її членами є 140 регіональних, галузевих та асоційованих об’єднань роботодавців. За оцінками, члени ФРУ створюють близько 70 відсотків національного ВВП і до війни забезпечували роботою близько 5 мільйонів працівників.

Незважаючи на те, що війна створила ризики стабільної і безперервної роботи ФРУ, організація швидко адаптувалася та продовжувала підтримувати своїх членів, у тому числі дистанційно. Серед іншого, ФРУ інформувала членів про останні зміни в законодавстві, проводила онлайн-тренінги, підтримувала компанії у релокації виробництв та сприяла пошуку партнерів для бізнесу», - йдеться у повідомленні МОП.

Щиро дякуємо нашим партнерам в особі Міжнародної організації праці (МОП) та Данського агентства міжнародного розвитку (DANIDA) «Інклюзивний ринок праці та створення робочих місць в Україні» за важливу для України та вітчизняного бізнесу підтримку!

Оригінал новини - за посиланням https://www.ilo.org/budapest/whats-new/WCMS_854135/lang--en/index.htm