Робоча поїздка до Черкащини

Сьогодні команда ФРУ здійснила робочу поїздку до Черкащини. Насичений день був наповнений зустрічами, емоціями та конструктивними переговорами.

Розпочали з візиту з Акціонерного товариства «ЧЕРКАСЬКИЙ АВТОБУС», одного з провідних українських підприємств автобусобудування.

За час його існування як підприємства з виробництва автобусів з конвеєрів тут зійшло близько 17 тисяч автобусів різних моделей і модифікацій та вантажних автомобілів, які можна зустріти на маршрутах навіть в найвіддаленіших куточках нашої країни, а також в Білорусі, Казахстані, Грузії, Вірменії, Азербайджані.
Наразі «Черкаський автобус», виробляє автобуси ATAMAN та вантажні автомобілі ISUZU. Цьогоріч вже виготовили 300 автобусів.

Потужності підприємства, на якому наразі працюють 400 працівників, дозволяють виробляти 3 тис. автобусів та 1,2 тис. вантажних автомобілів на рік.

А рівень локалізації автобусів, як шкільних, так і міських, що виготовляються на підприємстві, складає близько 60%.

Наступним підприємством, яке ми відвідали, стала компанія «Араміс» - виробник обладнання для обробки металу.

Технологічне обладнання, що пропонує фірма, успішно експлуатується на сотнях підприємств і завоювало визнання замовників завдяки високій якості, надійності і передовим стандартам сервісу.

Машинобудування, оборонна промисловість, енергетика й аграрна техніка – ключові споживачі продукції.

Скрізь, де є необхідність різати металевий лист товщиною до 25 мм, лазерна різка – найбільш потужний сучасний метод. За допомогою обладнання від «Араміс» виготовляється широке коло товарів, починаючи від простих виробів, наприклад електротехнічних шафок, до складної машинобудівної продукції для вагонобудування, виробництва автомобілів та обладнання для аграрної техніки.

В Україні працює вже понад 250 машин лазерного різання металу від «АРАМІС».

«Араміс» конкурує з іноземними виробниками. У топовому сегменті – зі швейцарськими та німецькими компаніями, а в більш бюджетному – з турецькими і китайськими. До того ж підприємство експортує своє обладнання. Основними експортними ринками компанії є країни Східної та центральної Європи.

Наприкінці дня прибули на Автоскладальний завод №2 корпорації «Богдан-Моторс». Це підприємство – яскравий приклад того, що ми можемо бути успішною індустріальною державою. І виробляти передову техніку. У нас є не лише можливості та мрії, а й великий досвід.

Черкаський автомобільний завод Богдан збирає автомобілі дрібновузловим способом – зварювання кузова, фарбування, складання.

До 2009 компанія в рік виробляла 45 000 автомобілів Hyundai. 600 млн доларів продукції в рік - це 100 млн доларів податків.

Коли країна вступила до СОТ, фактично стало невигідно виробляти автомобілі в Україні.

Але досвід і технології нікуди не зникли.

Технологічне і сучасне підприємство може успішно виробляти комунальну, спеціальну і важку військову техніку.

Побачили, як відправилися до замовника "Богдан 2251" — санітарні автомобілі, розроблені корпорацією «Богдан» і призначені для вивозу поранених з медичних підрозділів військової ланки до госпіталів, лікувальних закладів та надання їм у разі необхідності медичної допомоги за базовим та І рівнем в процесі евакуації.

Саме завдяки такій техніці вдалося значно знизити рівень втрат у війську.

Ознайомилися з іншими зразками техніки, яку виробляє компанія.

Саме на цьому підприємстві наразі проходить засідання правління Черкаського обласного об'єднання організацій роботодавців. Спілкуємося з колегами та однодумцями, вітаємо нових друзів у наших лавах, підбиваємо підсумки роботи об'єднання за 5 років та окреслюємо нові плани, вручаємо заслужені нагороди. Обов'язково розповімо про цю подію детальніше. Не перемикайте!

Популярні новини

Відкрите звернення ФРУ до Прем'єр-міністра України щодо реалізації проекту з локалізації електровозів в Україні

Маніфест роботодавців України