Очікуємо на збільшення відсотку безподаткового максимуму благодійної допомоги

На жаль, на сьогодні діюче законодавство обмежує безподаткову максимальну межу благодійної допомоги у розмірі 4% для платників податку на прибуток. До того ж, наявне нині регулювання не охоплює благодійну допомогу на користь неприбуткових організацій.

З перших днів повномасштабної російської агресії члени ФРУ об’єднали зусилля для допомоги ЗСУ, ТРО, мешканцям постраждалих регіонів, ВПО, збирали та доставляли гумдопомогу, виробляли необхідну нашим військовим продукцію. Учасниками ФРУ створено більш як 100 благодійних фондів, а це мільярди гривень допомоги.

Тому Федерація підтримує законопроект пана Гетманцева Д.О. № 9177 «Про внесення зміни до розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо стимулювання надання благодійної допомоги на користь неприбуткових організацій».

Запропоноване ним збільшення розміру обмеження до 10% надасть можливість платникам податку на прибуток не збільшувати фінансовий результат до оподаткування у разі надання коштів або товарів, робіт, послуг неприбутковим організаціям, внесеним до Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Комітетом з питань фінансів, податкової та митної політики 26 квітня 2023 року також прийнято рішення підтримати законопроект № 9177 Сподіваємось на його якнайскоріше прийняття на найближчому пленарному засіданні.

Разом переможемо!