Обговорюємо з представниками уряду Німеччини шляхи співпраці та можливості підтримки забезпечення кваліфікованими фахівцями підприємств для відновлення України

У Берліні українська делегація обговорила з представниками уряду Німеччини шляхи співпраці та можливості для підтримки у питанні забезпечення кваліфікованими фахівцями підприємств для відновлення України.

Адже роботодавці переміщуються і трансформують бізнес-моделі через війну і це вимагає перенавчання працівників. Професійна освіта в Україні має адаптуватися до умов війни. Для цього потрібно визначити умови і знайти швидкі рішення та гнучкі пропозиції щодо навчання.

Відбулось декілька зустрічей експертів GIZ та міжнародних консультантів з представниками Федерації роботодавців України, Мінекономіки, Міністерства освіти та науки, Національного агентства кваліфікацій та Державної служби зайнятості з метою:

- оцінки поточної ситуації в країні,

- визначення цільових груп, галузей чи секторів економіки, які є найважливішими для відновлення України,

- навичок (професій, кваліфікацій) є найбільш затребуваними у визначених галузях чи секторах для відновлення України.

В рамках питань для обговорення відбулася зустріч з представником Федерального Міністерства Економічного Співробітництва та Розвитку Німеччини (BMZ) Мартіном Шефером (старший спеціаліст відділу політики 302-Південно-Східна та Східна Європа, Південний Кавказ), на якій кожен партнер чітко визначив пріоритети та стратегію, власний досвід, бачення та очікування від результатів реалізації проєкту.

Зокрема, Федерація роботодавців України вважає важливим питання збереження трудового потенціалу, врахування актуальних вимог ринку праці, необхідності оновлення навичок працівників та швидкої доступності якісних прикладних короткотермінових програм навчання.

Сподіваємось на те, що реалізація проєкту буде сприяти відновленню нашої країни за рахунок посилення рівня професійної освіти та забезпечення компетентним персоналом наших підприємств.

Зустрічі та консультації організовані німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.