Чому Україна хоче закупити пожежні машини у Австрії?

«Україна може укласти контракт з австрійцями на 10 років на 8 млрд грн. на закупівлю пожежної техніки. Гроші на це візьмуть в кредит. Однак, з іншого боку, п'ять українських заводів залишаться зовсім без замовлень. До того ж вітчизняна техніка могла б обійтися набагато дешевше і є не менш якісною», - кажуть експерти, з якими поспілкувалися Факти ICTV.

От і виходить, що нам – кредити та борги, а доходи та робочі місця - іншим країнам.

Передусім необхідно зробити обов’язковою умовою будь-якого товарного кредиту локалізацію виробництва в Україні або створення іноземними постачальниками спільних з українськими виробниками підприємств, переконані експерти.

Іноземні виробники зможуть самі визначити собі партнера, з ким працювати надалі, а Україна отримає додаткові робочі місця.

Від цього виграють всі - це дасть змогу залучити найкращий світовий досвід в Україну, виробники отримають інвестування в технології, держава – податки та зайнятість населення, а також нову сучасну пожежно-рятувальну техніку.

Чому Україна хоче закупити пожежні машини у Австрії?

Популярні новини

Відкрите звернення ФРУ до Прем'єр-міністра України щодо реалізації проекту з локалізації електровозів в Україні

Маніфест роботодавців України