Черкаський форум роботодавців підтримав законопроект про локалізацію

Продовжили серію зустрічей з бізнесом в регіонах. Цього разу говорили про розвиток промисловості, стан виконання рекомендацій роботодавців для Уряду і нашу ініціативу щодо локалізації в Україні виробництва продукції машинобудування при держзакупівлях із членами Черкаського обласного об'єднання роботодавців.

Сьогодні це - понад 100 тисяч працюючих і понад 9 млрд грн. податків щорічно. Це до питання про те, чому ми маємо право контролювати, як витрачаються державою публічні фінанси в процесі держзакупівель.

"Черкаський автобус", UKRAVIT, кондитерська фабрика "Меркурій" і багато інших відомих компанії та людей - все це наші друзі і колеги в Черкасах і області.

І цього разу до кола наших однодумців долучилися, ставши учасниками Черкаського ОООР, п’ять сучасних і активних компаній - ПрАТ «Черкаське обласне підприємство автобусних станцій», Aramis Laser Systems, ТОВ «Маклаут-Гамма», ТОВ «Будівельна компанія «Технологія тепла», ТОВ «Гідромех», ТОВ «Альянс-Трансбудсервіс», а також Черкаське регіональне відділення Української технологічної академії.

Зустрілися на Автоскладальному заводі №2 корпорації «Богдан - Моторс». Це підприємство - яскравий приклад того, що ми можемо бути успішною індустріальною державою. І виробляти не тільки сировину, а й передову техніку. У нас є не лише можливості та мрії, а й великий досвід.

Черкаський автомобільний завод Богдан збирає автомобілі дрібновузловим способом - зварювання кузова, фарбування, складання.

До 2009 компанія в рік виробляла 45 000 автомобілів Hyundai. 600 млн доларів продукції в рік - це 100 млн доларів податків.

Коли країна вступила до СОТ, фактично автомобілі стало виробляти в Україні невигідно.

Але досвід і технології нікуди не зникли.

Технологічне і сучасне підприємство може успішно виробляти комунальну, спеціальну і важку військову техніку.

Ухвалення законопроектів 3476 і 3477 дасть імпульс виробництву електротранспорту.

А законопроект про локалізацію №3739, за необхідність прийняття якого виступили всі присутні, підписавши на зустрічі відкрите звернення у його підтримку, дасть заводу, як і іншим машинобудівним підприємствам, можливість не тільки розвивати власний бізнес, а й давати роботу суміжним галузям.

Сьогодні тільки в місті Черкаси 40 підприємств виробляють комплектуючі для машинобудівників.

Якщо ми будемо випускати конкурентну продукцію з високою доданою вартістю, це буде запорукою високих зарплат, нових робочих місць і надходжень до бюджету, сприятиме просуванню її на міжнародні ринки!

А стосовно нових інструментів та механізмів захисту українських експортерів від ризику неплатежів та фінансових втрат, пов'язаних з виконанням зовнішньоекономічних договорів (контрактів) шляхом страхування, перестрахування та гарантування черкаським роботодавцям розповіла в.о. Голови правління ЕКА Лариса Луковіна, виокремивши низку пілотних проєктів страхування, серед яких зокрема пропонується:

- страхування зовнішньоекономічних договорів (контрактів);
    - страхування передекспортного фінансування;
    - страхування кредиту іноземному покупцю;
    - страхування банківської гарантії при проведенні міжнародних тендерів.

Популярні новини

Відкрите звернення ФРУ до Прем'єр-міністра України щодо реалізації проекту з локалізації електровозів в Україні

Маніфест роботодавців України