Підприємства Метінвест у Запоріжжі виготовили спецукриття для військових

Модульні укриття допоможуть полегшити військову логістику, а також зберегти життя українських захисників.

Металурги Запоріжжя виконали металеві спецприкриття розміром 2х6 м, призначені для укріплення окопа, а отже – додаткового захисту українських воїнів.

Для виготовлення укриттів фахівці «Метінвесту» переналаштували обладнання, закупили спеціальну сталь, валки та добре попрацювали над кресленнями.

«Зараз ми виготовили модульне укриття. Унікальність цього замовлення полягає в тому, що для нього ми використовували лист вальцювання «хвиля» і валки. Із таким матеріалом ми працювали вперше. До роботи над укриттям було залучено близько 10 фахівців, які працювали над однією конструкцією 10 днів», – наголосила Анна Удот, головний спеціаліст зі зварювання та складання металоконструкцій підприємства в Запоріжжі.

Металоконструкція виготовлена ​​так, щоб її можна було доставити на місце укриття в розібраному вигляді без використання вантажних кранів.
Усередині укриття є зона відпочинку військових, а також для облаштування мінімального побуту. Також є місце для буржуйки та вихід для труби, у підлозі продумані стоки для води, є запасний вихід зі сходами.

Першу партію модульних укриттів незабаром буде передано захисникам України. Проте вже зараз можна сказати, що такі укриття допоможуть полегшити військову логістику, а також зберегти життя військових, зазначають у компанії.