Події тижня (16-22.03.2021)

Коротко про події та ініціативи минулого тижня

17 березня відбулась зустріч роботодавців з першим заступником голови Держмитслужби Іваном Бережнюком, під час якої учасники обговорили актуальні для бізнесу питання, зокрема: боротьбу з тінізацією ринку нафтопродуктів, перспективи роботи авторизованих економічних операторів, питання щодо митної вартості товарів тощо.

Того ж дня зустрілись з Головою ДФС Вадимом Мельником. Темою обговорення були проблеми функціонування ринків підакцизних товарів, зокрема ринків нафтопродуктів та алкоголю.

#ФРУ_наші

Роботодавці Одещини виступають за прийняття законопроекту про локалізацію №3739. Про це говорили на зустрічі Головою Одеської обласної державної адміністрації Сергієм Гриневецьким. Він запевнив присутніх, що відповідні звернення будуть підписані на адресу Голови Верховної Ради України і Прем’єр-міністра.

Дивитись сюжет>>>

Федерація роботодавців України вкотре закликала народних депутатів підтримати пропозиції до законопроекту № 4278 про поступове підвищення ставки акцизного податку на тютюновмісні вироби для електричного нагрівання (ТВЕН). Комітет ВРУ підтримав поправку до законопроекту. Тож роботодавці сподіваються і на підтримку парламентом рішення, яке забезпечить баланс інтересів держави і бізнесу, збереження робочих місць та довіру інвесторів до України

Аналіз ситуації з вартістю електричної енергії на РДН в ОЕС України протягом минулого тижня вказав, на зростання ціни, що за показниками ближче до останнього тижня зими.

Цього тижня три дні з семи ціна піднімалася вище 1600 грн/МВт*год. Максимум цього тижня сягнув рівня 1644,72 грн/МВт*год (18.03.2021). Мінімальна середньозважена ціна цього тижня була на рівні 1184,37 грн/МВт*год (16.03.2021).

ФРУ продовжує відслідковувати стан впевненості вітчизняного бізнесу у можливостях розвитку за збереженні робочих місць, а також досліджувати щоденні проблеми, із якими стикається бізнес у своїй роботі. Саме з цією метою Аналітичний центр ФРУ проводить чергове опитування: «Індекс впевненості бізнесу»

Детальніше про дослідження>>>

ПРОЙТИ ОПИТУВАННЯ>>>

#ФРУ_наші

КВБЗ презентував новий фільм про підприємство. За 20 років Крюківський вагонобудівний завод та суміжні підприємства створили потужний кластер транспорту соціального призначення, який може забезпечити потреби України в рухомому складі для залізниць та метрополітенів. А це- робота та гідні зарплати для українців. Зокрема, лише один проєкт з виготовлення 8 поїздів метро для м. Харків дав би 1100 нових робочих місць та 300 млн грн на користь держави.

Дивитись>>>

#ФРУ_у_ЗМІ
#ФРУ_наші

Збереження робочих місць та стабільна робота. Метінвест придбав найбільшого виробника коксівного вугілля в Україні.

Про те, який вплив це матиме для компанії, її колективу, для регіону, а також для України в цілому, дивіться у сюжеті 24 каналу.

Дивитись>>>

#ФРУ_у_ЗМІ
#ФРУ_наші

Встояти на ногах у часи локдаунів вартувало надзусиль. Але член Президії Ради ФРУ, засновник Golden Tile Ceramic Group Валентин Шеветовський сміливо називає 2020 рік одним із найвдаліших за 15-річну історію компанії.

У чому секрет успіху? Із якими викликами стикнулась компанія при виході на один із найвибагливіших та найбільш привабливих ринків Великої Британії? Та як планують відновити індустріальну міць України?

Дивитись в інтерв'ю>>>

#Наша_думка

Новий «гіперлуп» або реальні шляхи розвитку транспортної галузі?

Член Президії Ради ФРУ, Голова Наглядової ради - Президент ПАТ «КВБЗ» Володимир Приходько у своєму новому блозі аналізує перспективи, можливості, а також доцільність будівництва високошвидкісної залізниці в Україні

Читати>>>

#Наша_думка

Інвестиції розміщують там, де «вигідно і просто»

Член Ради ФРУ, Голова Федерації роботодавців Закарпаття Володимир Панов у своєму блозі аналізує, що потрібно зробити, аби привернути увагу інвесторів, та з якими перепонами стикаються іноземні компанії, які виявили бажання інвестувати в Україну.

Читати>>>

Наша думка

Владимир Приходько: «Законопроект №3739 должен обязательно стать Законом Украины»

9 июля 2020 года на Крюковском вагоностроительном заводе состоялась презентация законопроекта №3739 о локализации производства продукции машиностроения в Украине. В ней приняли народные депутаты...