29.07.2020 р. підписано Територіальну тристоронню соціально-економічну угоду між обласною державною адміністрацією, обласним об’єднанням організацій роботодавців та Федерацією профспілок області на 2020-2025 роки.

Депутати Луцької міської ради звернулися до Президента України та Верховної Ради України стосовно підтримки та необхідності прийняття проєкту закону про публічні закупівлі щодо створення передумов для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості шляхом запровадження механізму локалізації товарного виробництва.

Сьогодні Голова Експортного комітету ФРУ Петро Пилипюк взяв участь у публічному заході «Оновлення Угоди про асоціацію з ЄС: діалог з бізнесом», що відбувся під головуванням Віце-прем’єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної та за участі Торгового представника України Тараса Качки.

У понеділок, 20 липня 2020 року, багато ЗМІ опублікували новину про те, що в Дніпропетровській області з рейок зійшло кілька вантажних вагонів. Причиною аварії став вантажний вагон 1987 років випуску, який в буквальному сенсі розсипався на ходу.

Гендиректор ПрАТ «СКФ Україна», член правління Волинського обласного об'єднання організацій роботодавців Богдан Волчок 17 липня виконав приємну та відповідальну місію: передав для потреб вірусологічної лабораторії Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України цінне обладнання та розхідні матеріали загальною вартістю понад 45 тис. грн, яке придбане за кошти очолюваного Богданом Анатолійовичем підприємства та допоможе вірусологам швидше та якісніше проводити ПРЛ-дослідження на Covid-19.

15 липня 2020 року Федерація роботодавців Закарпаття (далі – ФРЗ) звернулась до Голови Верховної Ради України, всіх фракції та деяких комітетів з проханням підтримати на засіданні Парламенту законопроєкт №3739 від 26.06.2020 "Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" щодо створення передумов для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості" в цілому.

На Закарпатті відбулося засідання топ-менеджерів та власників найпотужніших підприємств краю, учасників бізнес-клубу «Z-20» (Закарпатська двадцятка), який є консультативним органом Федерації роботодавців Закарпаття, із представниками регіональної влади.

В начале июля «Укрзализныця», вопреки запрету на ввоз вагонов с территории Российской Федерации, разрешила импортировать бывшие в употреблении вагоны-зерновозы. Участники украинского рынка – вагоностроители и частные операторы вагонного парка – назвали такое решение катастрофическим для отрасли. Ведь если ситуацию не изменить, Украина фактически будет поглощать списанный в России металлолом, давая возможность развиваться российским производителям вагонов и «убивая» отечественное вагоностроение и инвесторов, которые вложились в новый вагонный парк. Министр Владислав Криклий пообещал вмешаться в ситуацию.

Голова Федерації роботодавців машинобудівної промисловості Григорій Дашутін під час презентації законопроєкту про локалізацію на ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» навів низку прикладів того, як наразі занепадає машинобудування у багатьох промислових регіонах України. Та розповів, чому ініціатива авторів #3739 є вкрай важливою для українських машинобудівників та промисловості в цілому. І закликав нардепів підтримати законопроєкт.

Сторінка 1 із 7
Більше новин

Популярні новини

Відкрите звернення ФРУ до Прем'єр-міністра України щодо реалізації проекту з локалізації електровозів в Україні