Фоторепортаж. Презентація законопроекта про локалізацію у Кременчуці

Місцем проведення презентації законопроекту №3739 було обрано ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод». Тут для гостей та журналістів організовано виставки виробів підприємств Полтавщини, що представляють якраз ці основні напрямки машинобудування. А саме:

- залізничний транспорт (вантажні й пасажирські вагони, електропоїзди, дизель-поїзди) від Крюківського вагонобудівного заводу;

- продукція енергетичного машинобудування від Полтавського турбомеханчного заводу;

- комунальна техніка від Кременчуцької фірми «Альфатекс»;

- автомобілі різних моделей від АвтоКрАЗу;

- техніка для дорожного будівництва від ПрАТ «Кредмаш»;

- електронне обладнання заводу «Хартрон-експрес» з Харкова.

Ці виставки наочно довели: в Полтавській області виготовляються сучасні зразки техніки з процентом локалізації вже по факту більшим, ніж передбачає законопроєкт 3739. Уся ця продукція серійного виробництва. Відома її ціна і вона завжди нижча ніж закупки по імпорту, її технічний рівень відповідає українським та міжнародним стандартам, її якість доведена роками експлуатації. І це беззаперечний аргумент проти тих, хто намагається стверджувати, що в Україні немає сучасних технологій, хто сумнівається в якості вітчизняних виробів. Підкреслимо, це машинобудування лише Полтавської області.

Тобто, машинобудівники ще раз наголосили:
  • їх продукція зроблена в Україні;
  • вона конкурентоздатна на ринку;
  • вона дешевша за імпортну;
  • вона відповідає вимогам ринку та стандартам;
  • може бути виготовлена у потрібних обсягах.

У рамках заходу відбулася екскурсія виробничими цехами ПАТ «КВБЗ». Гостям показали де і як створюються та виготовляють вантажні й пасажирські вагони, швидкісні електропоїзди, дизель-поїзди, поїзди та ескалатори для метрополітену, ходові частини для всіх видів транспорту соціального призначення, інженерна техніка.

Один із найважливіших моментів заходу – прес-конференція. Які переваги отримають українські виробники, до якої саме продукції застосовуватимуться вимоги локалізації, чи виграє держава і економіка від такої ініціативи.

Після КВБЗ учасники заходу відвідали також Кременчуцький завод дорожніх машин.