На заводі «Пожмашина» стартував ініційований ФРУ збір підписів на підтримку локалізації

Нову виїзну зустріч візіонерів Федерації приймали Виробнича компанія «Пожмашина» та її СЕО, член Президії Ради ФРУ Олег Авер'янов.

Побачили ще один яскравий приклад, того, як наші підприємці кожного дня роблять реальні справи та здійснюють позитивні зміни на всіх рівнях економіки країни.

До 2009 року в селищі Ладан Чернігівської області поступово «вмирало» відомче підприємство з виробництва пожежно-рятувальної техніки. Таких унікальних заводів на території колишнього СРСР було всього 3 і один з них — в Україні.

Інвестувавши майже 300 млн гривень, Олег Авер’янов дав поштовх новому етапу життя Виробничої компанії «Пожмашина».

Сьогодні під його керівництвом працює майже 1000 людей, більшість з яких місцеві мешканці, що продовжують справу своїх батьків.

На заводі компанії проведено капітальний ремонт, інвестовано в розвиток власного конструкторського бюро, автоматизовано процеси створення машини та її виробництва – тепер всі креслення робляться в 3D. У конструкторському бюро гості наочно побачили, як народжуються ідеї машин.

У основні засоби виробництва інвестиції складають понад 3 млн доларів щороку, щорічно сплачується податків на суму понад 120 млн грн.

У 2015 році було виготовлено першу серію пожежних автоцистерн для ДСНС України у кількості 25 одиниць. Загалом за ці роки для ДСНС України було розроблено 4 базові моделі машин, до сил реагування на надзвичайні ситуації поставлено більше 400 одиниць різних автоцистерн, обладнаних на рівні кращих європейських зразків.

Також спільно з інжинірінговою компанією Gartech Group підприємство «Пожмашина» забезпечує постачання на ринок України нової сільськогосподарської техніки: бункерів-перевантажувачів накопичувачів та зерновозів.

В амбітних планах – розширення асортименту техніки для реагування на надзвичайні ситуації та логістичної техніки для аграріїв.

Виробничі потужності заводу дозволяють виробляти 150 пожежних машин і близько 100 бункерів-перевантажувачів/ напівпричепів зерновозів на рік.

Хоча потужності нового обладнання дозволяють виготовляти набагато більше – від 300 до 500 пожежних машин і близько 1000 бункерів-перевантажувачів/ напівпричепів зерновозів за рік.

Саме на Пожмашині стартував ініційований ФРУ збір підписів під відкритим зверненням до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України працівників підприємств-наших членів на підтримку проєкту Закону України № 3739 та Постанови КМУ по здійсненню закупівель техніки машинобудування із підтвердженим ступенем локалізації.

Вимагаємо:

⛔  Припинити руйнування вітчизняної промисловості в угоду імпортерам. Оскільки імпортери годують не Україну, а свої держави.

⛔ Навести лад у публічних закупівлях, які сьогодні не враховують потенціал біля 4000 вітчизняних підприємств – виробників комплектуючих або кінцевої продукції. Відповідно, вітчизняна промисловість занепадає.

⛔ Не довіряти новоявленим експертам з наглядових рад держпідприємств-монополістів, які діють всупереч інтересів України і віддати пріоритет продукції українського виробництва – локомотивам і швидкісним потягам, турбінам і компресорам, гелікоптерам і катерам, трамваям і електробусам, «швидким допомогам» і пожежним машинам. Українська техніка за своєю якістю гідна конкурувати з імпортною. Відповідно це дасть змогу створити в Україні щонайменше 100 тис. нових робочих місць.

⛔ «НІ!» товарним кредитам в публічних закупівлях, де Україна і українці отримують борги, а інші країни – робочі місця та виробництва.

"Шановний пане Президенте України, шановний пане Прем’єр-Міністре, шановний Голова Верховної ради України, народні депутати…. Маємо надію, що Ви нас почуєте.

Ми - це українські працівники; українські роботодавці, які вкладають гроші і відновлюють роботу вітчизняних підприємств, створюючи робочі місця й наповнюючи Державний бюджет податками та зборами; ми- це профспілки – які захищають права працівників.

Нас усіх обєднує те, що ми працюємо в Україні, виробляємо українське, прагнемо, щоб тут вчилися і працювали наші діти.

І наша спільна мета – відбудова, реіндустріалізація і економічний розвиток України. Ми все робимо задля того, щоб країна була успішною" - сказав під час підписання Голова Ради ФРУ Дмитро Олійник.

"Наша Компанія у повному складі підтримує ці вимоги! Ми від самого початку виступали за ухвалення законопроекту № 3739 і вважаємо його життєво необхідним для розвитку промисловості нашої держави.

Дуже символічно, що боротьба за підтримку промислового виробництва розпочинається саме з нашої Компанії. Федерація роботодавців України постійно ініціює проведення тих заходів, які спрямовані на розвиток власної промисловості країни. Законопроект про локалізацію дозволить нам створювати в Україні робочі місця, розвивати власні підприємства, сплачувати заробітну плату українським працівникам та наповнювати бюджет держави. І наша Компанія теж є тому прикладом. Держава може купити техніку за кордоном і віддати кошти в інші країни, а може закупити в українського підприємства і розвивати свою економіку, дбати про майбутнє своїх громадян!" - зазначив СЕО Пожмашини Олег Авер’янов.

Найближчим часом естафету приймуть інші підприємства-члени ФРУ.

Щодо інших рішень Президії. Утворено підкомітет торгівельного захисту національного товаровиробника та конкурентної політики у складі Комітету з підтримки експорту. Очолив його Ігор Гольченко.

Створено Експертну Раду та Дискусійний клуб ФРУ.

Прийнято рішення про входження до складу Федерації Об’єднання організацій роботодавців "Національна асоціація підприємств оборонної промисловості України", очолюваного Андрієм Сенченком.

Розвиток оборонної промисловості України – одна з основ забезпечення безпеки і оборони держави. В нас багато спільних завдань, зокрема, відновлення експорт ного потенціалу України в оборонній сфері, створення рівних умов для вітчизняних та державних підприємств галузі на ринку, розробка та моніторинг цільових програм та національних проектів з підтримки і розвитку українського оборонно-промислового комплексу, сприяння виробництву ним високотехнологічної продукції, створення нових робочих місць, вдосконалення системи підготовки та перепідготовки кваліфікованих кадрів.

Наступна зустріч Президії відбудеться 30 вересня на «Агро-Експо».