Продовжили серію зустрічей з бізнесом в регіонах. Цього разу говорили про розвиток промисловості і нашу ініціативу щодо локалізації в Україні виробництва продукції машинобудування при держзакупівлях із членами Черкаського обласного об'єднання роботодавців.

Федерація роботодавців України неодноразово порушувала питання щодо запровадження середньострокових договорів. Адже промислові підприємства мають чітко бачити перспективи на декілька років завантаженості виробничих потужностей та трудових колективів при виконанні контрактів на постачання продукції, особливо складної з тривалим циклом виробництва.

Сьогодні 17.09.2020 на засіданні Комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики народні депутати – члени Комітету рекомендували Верховній Раді прийняти проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо звільнення від сплати судового збору у зв'язку з оскарженням постанов у справах про адміністративні правопорушення (реєстр. №3424 від 04.05.2020) у другому читанні в цілому.

Пакунок запровадили ще у 2018 році, але нещодавно замінили грошовими виплатами.

Підтримало відповідний законопроєкт (№3006а) 316 депутатів.

Сьогодні 17.09.2020 Верховною Радою України прийнято за основу у І читанні законопроект № 3656 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції» (http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=69140), яким пропонується запровадити знижену ставку податку на додану вартість у розмірі 14 % для сільськогосподарської продукції, що класифікується за такими кодами згідно з УКТ ЗЕД: 0102; 0103, 0401 (в частині молока незбираного), 1001, 1002,1003, 1004, 1005, 1201, 1204 00, 1205, 1206 00, 1207, 1212 91.

Сьогодні разом із членами Президії Ради ФРУ, Павлом Штутманом та Віктором Іванчиком, Головою Галузевої Ради Федерації металургів України Оленою Колесніковою зустрілися з т.в.о міністра освіти і науки Сергієм Шкарлетом.

До Федерації звертаються підприємства-члени з приводу того, що Державна митна служба України відмовляє їм у наданні розстрочення сплати податку на додану вартість за заявою платника податків на певні категорії обладнання та комплектуючих.

Країни світу дедалі активніше захищають свої ринки, практика застосування протекціоністських заходів зростає. Тож українські виробники потребують впровадження комплексної стратегії торгівельного захисту внутрішнього ринку від імпорту в Україну, а також на експортних ринках, переконані у ФРУ.

Популярні новини

Відкрите звернення ФРУ до Прем'єр-міністра України щодо реалізації проекту з локалізації електровозів в Україні

Маніфест роботодавців України