Наказом Міністерства фінансів України від 12.06.2020 № 290 створено Робочу групу з питань розвитку податкового законодавства за участю Державної податкової служби України, представників бізнес-асоціацій, науковців, фахівців Мінфіну.

"Виготовляй та купуй українське: у Верховній Раді зареєстрували законопроект про локалізацію виробництва. Пришвидшити відновлення української економіки має локалізація виробництва. Це означає, що товари, які купуватиме держава, повинні хоча б частково виготовлятись в Україні. Під ініціативу вже підготували законопроект - і навіть зареєстрували у Верховній Раді.

Сьогодні у Львові презентували законопроект про локалізацію виробництва. Це ключова ініціатива для вітчизняної промисловості. Адже локалізація виробництва – це нові заводи та технології, висока додана вартість, робочі місця. Законопроект розробляли у тісній співпраці з Федерацією роботодавців.

23 червня під час зустрічі керівництва Державної податкової служби України із очільником та представниками Федерації роботодавців України відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між ДПС та ФРУ.

Документ підписали Голова Ради ФРУ Дмитро Олійник та Голова ДПС Олексій Любченко.

Світова економіка, у том числі через вплив пандемії коронавірусу, поринає у найглибшу після Другої Світової війни економічну кризу. Більшість країн світу вживають безпрецедентні заходи із монетарного стимулювання своїх економік для мінімізації економічного падіння.

Урядовий комітет схвалив проект щодо локалізації в закупівлях! Нагадаємо, над цим питання ФРУ послідовно працювала разом із Комітетом з питань з питань економічного розвитку та Мінекономіки.

Під час зустрічі Прем’єр-міністра з роботодавцями та профспілками Голова Ради ФРУ Дмитро Олійник зазначив, що значною мірою Програма діяльності Кабінету Міністрів України співпадає з нашим Маніфестом роботодавців.

Федерація роботодавців України вітає створення робочої групи з питань розвитку водневої економіки при Раді національної безпеки та оборони України з метою, зокрема, опрацювання заходів щодо нейтралізації загроз національній безпеці України, розвитку водневої економіки. Дмитро Олійник є членом цієї робочої групи.

Голова Ради ФРУ Дмитро Олійник розказав 5 каналу про ризики введення другого рівня пенсійної системи в нинішньому вигляді.

"Український бізнес та економісти попереджають про високі ризики несвоєчасного впровадження накопичувального пенсійного забезпечення – так званого, другого рівня пенсійної системи. Згідно з підрахунками, за запропонованим законопроектом додаткове навантаження на підприємства та робітників становитиме більше 100 мільярдів гривень на рік. Що в умовах поточної кризи, ставить компанії на межу виживання".

Більше новин

Популярні новини

Відкрите звернення ФРУ до Прем'єр-міністра України щодо реалізації проекту з локалізації електровозів в Україні

Маніфест роботодавців України