Представники Федерації роботодавців України взяли участь у нараді з питань напрацювання законодавчих ініціатив щодо вдосконалення податкового законодавства у зв’язку з набуттям чинності Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» від 16.01.2020 № 466 (Закон №466), яка відбулася 28 травня в Офісі Президента України.

Вчора Уряд прийняв рішення, яким роботодавців звільнено від обов’язкової необхідності проходження медичних оглядів для певних категорій працівників на період карантину.

До Федерації надходять чисельні звернення від компаній у питанні зупинення процесу проведення медичних оглядів на час оголошення карантину. З метою виконання своїх зобов’язань перед контрагентами у повному обсязі в цей нелегкий для української економіки період, в умовах стрімко зростаючого безробіття, існує потреба у забезпеченні виробничих процесів персоналом по критично важливим на сьогодні спеціальностям, зокрема, складальникам, пакувальникам тощо. Здобувачі роботи, що звертаються для оформлення трудових відносин, не можуть бути прийнятими в компанії з порушенням законодавства про охорону праці, оскільки в них відсутні медичні огляди.

Учора Верховна Рада на позачерговому пленарному засіданні ухвалила у першому читанні законопроєкт №2654 від 20.12.2019 р. про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж).

13 квітня парламентом прийнято зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік». Цим Законом також внесено зміни до порядку отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину для МСБ (ст.47-1 Закону України «Про зайнятість населення»:

До позиції Федерації роботодавців України дослухалися! Компенсацію вартості вітчизняної с/г техніки у 2020 році збережено. Вдячні керівництву Мінекономіки за конструктивну співпрацю.

Очікуваний ефект від фінансування програми у 2020 році:

Шановний Денисе Анатолійовичу!

Учора, коли ми побачили Ваш допис та інфографіку на Фейсбук щодо розширення переліку об’єктів, які можуть працювати під час карантину, сприйняли як добрий знак підтримки вітчизняної економіки та збереження робочих місць включення до цього переліку, зокрема, закладів торгівлі будівельними матеріалами. Саме з такою ініціативою ми нещодавно до Вас зверталися. Тому з великою вдячністю сприйняли Вашу вчорашню інформацію та навіть підготували лист подяки за глибоке розуміння економічних процесів та готовність діяти на благо економіки країни та українців.

Федерація звернулася до Уряду та МІнекономіки з проханням посприяти у недопущенні необґрунтованої зупинки роботи своїх підприємств-членів через обмежувальні заходи, запроваджені Кабміном та спрямовані на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Бізнес-спільнота, об'єднана Федерацією роботодавців України, Спілкою українських підприємців (СУП), (ФРУ), Американською торговельною палатою в Україні (АСС), Українською асоціацією операторів зв'язку «Телас», Громадською спілкою «Хай-тек офіс Україна» підтримують зусилля Президента, Уряду України та органів місцевого самоврядування щодо запровадження карантинних заходів з метою протидії поширенню пандемії COVID-19.

В умовах кризи, в якій знаходиться економіка України, українська промислова продукція втрачає конкурентоздатність, Промислові споживачі обмежені у праві купівлі найдешевшої електричної електроенергії та, щоб задовольнити власний попит, повинні купувати дорожчу електроенергію, вироблену ТЕС та ТЕЦ і оплачувати «зелену» енергетику.

Більше новин

Популярні новини

Відкрите звернення ФРУ до Прем'єр-міністра України щодо реалізації проекту з локалізації електровозів в Україні

Маніфест роботодавців України