Власниця компанії «Еконія» разом із Членом президії Федерації роботодавців України Олександром Олійником зачитала Резолюцію акції протесту «Геть руки від бізнесу!» і спільно з іншими бізнес-об’єднаннями передали її представнику МВС.

Федерація звернулася до Генерального прокурора Ірини Венедіктової та в.о. Директора Державного бюро розслідувань Олександра Соколова з проханням провести ретельну перевірку дій правоохоронців по відношенню до ТОВ «ДОРСТРОЙ МОНТАЖ КИЇВ» (Харьківська обл.). Минулого року Головним управління ДПС в Харківській області проведено планову виїзну документальну перевірку підприємства; складені за її підсумками податкові повідомлення-рішення наразі оскаржуються представниками цього товариства у судовому порядку. Незважаючи на це, на чому зроблено наголос у наших зверненнях, Слідче управління фінансових розслідувань Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби порушило кримінальне провадження, в межах якого проводить досудове розслідування.

Днями Комітет Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді України включити в порядок денний третьої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо звільнення від сплати судового збору у зв'язку з оскарженням постанов у справах про адміністративні правопорушення (реєстр. №3424 від 04.05.2020), поданий народними депутатами України Припутнем Д.С., Павлюком М.В. та ін. та прийняти його за основу.

Вчора парламентом прийнято у І читанні проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту населення в період карантину, пов’язаного з запобіганням виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), який вносить зміни до порядку надання допомоги по частковому безробіттю.

На цьому сьогодні, під час пресконференції в Києві, присвяченій подіям навколо виробника дитячого харчування та питної води ТОВ ПІІ «Еконія» (м. Золотоноша, Черкаська обл.), наголосив член Президії Ради Федерації, голова правління Черкаського обласного об’єднання організацій роботодавців Борис Райков.

Экономически слабая Украина – проблема для ЕС. И в их интересах не препятствовать реализации в Украине тех же подходов, которые ЕС реализует у себя.

Дмитро Кисилевський, Народний депутат IX скликання, заступник голови Комітету ВР з питань економічного розвитку

Федерація роботодавців як найбільший представник виробників – експортерів України неодноразово наголошувала на необхідності найскорішого запуску Експортно-кредитного агентства та забезпечення його ефективного функціонування. Закон України «Про забезпечення масштабної експансії експорту товарів (робіт, послуг) українського походження шляхом страхування, гарантування та здешевлення кредитування експорту» від 20 грудня 2016 року № 1792 зі змінами (далі – Закон про ЕКА) виявився здебільшого рамковим. Крім того, роботу ЕКА не було підкріплено належним фінансовим ресурсом.

Підвищення тарифів на передачу електроенергії збільшить вартість електричної енергії для промисловості і населення та призведе до скорочення виробництва та зростання безробіття в країні.

Федерація роботодавців України проаналізувала порівняльну таблицю проекту Закону України №2524, прийняття якого має усунути низку недоліків Закону №466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (раніше – законопроект №1210), яка розглядалась на засіданні Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики 30 червня.

Цього тижня на онлайн-засіданні Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики парламенту було рекомендовано до прийняття у першому читанні законопроект №3087-д про Бюро економічної безпеки Україні – єдиний орган по боротьбі з фінансовими злочинами.

Сторінка 1 із 7
Більше новин

Популярні новини

Відкрите звернення ФРУ до Прем'єр-міністра України щодо реалізації проекту з локалізації електровозів в Україні