Події тижня (25-28.08.2020)

Пропонуємо ознайомитись із ключовими подіями минулого тижня

#ФРУ_наші #локалізіції_бути! #підтримай_3739!

Під час зустрічі Президента України Володимира Зеленського з представниками бізнесу Кіровоградської області Член Президії Ради ФРУ, голова Кіровоградського обласного обєднання організацій роботодавців Павло Штутман закликав Президента підтримати законопроект про локалізацію (№3739).

#ФРУ_наші #локалізіції_бути! #підтримай_3739!

Член Президії Ради ФРУ, голова Черкаського обласного об’єднання організацій роботодавців Борис Райков під час зустрічі Володимира Зеленського з бізнесом Черкаської області акцентував увагу на важливості прийняття законопроекту про локалізацію, який має на меті розвиток вітчизняного машинобудування. А також підняв перед Президентом питання про введення квот на ввезення міндобрив та захист внутрішнього ринку з метою недопущення зупинення підприємств хімічної галузі і втрати десятків тисяч робочих місць.

ДРС відмовила у погодженні шкідливого та обтяжливого для бізнесу проекту акта.

Нагадаємо, що на початку серпня Держпраці вийшла з ініціативною переглянути перелік видів робіт, обладнання та устаткування, та значно розширити перелік об’єктів, на які потрібен спеціальний дозвіл. Це при тому, що пройшло близько місяця з моменту дії Постанови КМУ від 03.03.2020 № 207., яка як раз сприяє дерегуляції. Тому Федерація роботодавців України закликала Уряд та Мінекономіки не руйнувати надбання у сферу дерегуляції господарської діяльності.

ФРУ спільно із Союзом хіміків України, виробниками міндобрив, та представниками спеціалізованого морського порту «Ніка-Тера» провела нараду із Аллою Горбатюк, Заступником Голови Держпраці й представниками відомства та обговорили питання поводження з вибухонебезпечними об’єктами та упорядкування діяльності складів зі зберігання аміачної селітри. За результатами обговорення ФРУ направила до ДРС узгоджені пропозиції роботодавців щодо посилення контролю за обігом та зберіганням аміачної селітри в Україні.

Під час засідання Уряду Генеральний директор ФРУ Руслан Іллічов озвучив пропозиції про скасування обмежень для деяких категорій іноземних громадян. У постанові КМУ від 27 серпня 2020 року № 757 пропозиції роботодавців були враховані.

Серед найважливіших напрямків діяльності ФРУ - розвиток вищої освіти та підготовка кваліфікованих фахівців в нашій державі. Тож, однією з основних цілей вищої освіти повинно стати забезпечення конкурентоспроможності вітчизняної економіки шляхом підготовки висококваліфікованих кадрів з вищою освітою. ФРУ передала до Міносвіти пропозиції до Стратегії розвитку вищої освіти України на 2021-2031 роки

#ФРУ_у_ЗМІ

Карантин в Україні призвів до збільшення рівня безробіття. Через введення обмежувальних заходів, офіційно без роботи залишились майже півмільйона осіб. Це приблизно на 67% більше за аналогічний період минулого року. Загалом, станом на 20 серпня, статус безробітних мають майже 488 тисяч українців, допомогу отримують 411 тисяч осіб., стверджують у Державній службі зайнятості. Рівень прихованого безробіття в Україні значно більший, кажуть експерти.

Дивитись сюжет>>>

Наша думка #ФРУ_наші

Засновниця Aurum Group Альона Лебедєва про те, чому саме зараз ще є можливість відновити національне вагонобудування.

Читати>>>

ОПИТУВАННЯ: «Перший рік ринку електричної енергії. Чи стало легше жити бізнесу?»

З 1.07.2019 року почала діяти нова модель ринку електроенергії, що позиціонувалася як проконкурентна та як така, що дозволить знизити вартість електричної енергії для промислових споживачів. На жаль, запуск нової моделі ринку призвів до зростання її вартості.

Аналітичний центр економіко-правових досліджень та прогнозування ФРУ проводить опитування підприємств для визначення поточної ситуації на ринку, проблем споживачів та напрацювання шляхів їх вирішення.

Опитування триває до 04 вересня 2020 року.

Пройти опитування>>>

Наша думка

История о том, что для чуда нужны не сказочные волшебники, а простое желание помогать людям

Мы в своих блогах здесь в основном говорим об украинском бизнесе, его болевых точках и достижениях.