Події тижня (01-07.06.2020)

За ініціативи та консультаційного супроводу Федерації захищено інтереси роботодавців та працівників багатьох підприємств в період вимушеного зупинення або скорочення діяльності

Саме за активної позиції ФРУ була реанімована програма допомоги по частковому безробіттю – поки єдиного діючого фінансового механізму державної підтримки зі стримування масового виходу з ринку праці та збереження робочих місць.

Документи для оформлення допомоги по частковому безробіттю на час карантину для співробітників подали понад 14,69 тис. роботодавців, з них 10,86 тис. отримали позитивні рішення для виплати зарплати 110,2 тис. співробітникам на загальну суму 231 млн грн.

ФРУ підтримує ініціативи щодо стимулювання виробництва електротранспорту в Україні, проте стурбована ситуацією, що виробництво таких важливих видів електротранспорту, як трамваї та тролейбуси опинилося поза увагою законопроектів №3476 та 3477.

У зв’язку із цим ФРУ Федерація закликала народних депутатів підтримати виробництво українських трамваїв та тролейбусів, а також стимулювати не імпорт готових електромобілів, а їх виробництво.

Уряд прийняв зміни до Порядку надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину для МСБ. Враховано низку пропозицій ФРУ. Зокрема, відтепер суб’єкт господарювання матиме можливість звернутись за допомогою протягом 90 днів з дня зупинення (скорочення) діяльності замість 30. Про інші зміни читайте за посиланням>>>

Генеральний директор ФРУ Руслан Іллічов 3 червня на засіданні Уряду, під час обговорення внесення змін до бюджету 2020 щодо надання державних гарантій вкотре наголосив на тому, що локалізація виробництва в Україні має бути обов’язковою умовою реалізації великих державних проектів, а тим більше у випадках, коли держава виступає фінансовим гарантом.

Федерація роботодавців України активно працює над законодавчими змінами, необхідними для розвитку локалізації.

Засновник керамічної групи Golden Tile, член Президії Ради ФРУ Валентин Шеветовський поспілкувався з Президентом України Володимиром Зеленським під час його візиту на Хмельниччину.

Президент пообіцяв сприяти будівництву нового ультра-сучасного заводу Golden Tile в Полонному. А також відповів на важливі для економіки та промисловості України питання.

Зокрема, повідомив, що одним із кандидатів на посаду Міністра промисловості є заступник Голови Ради ФРУ, екс-заступник міністра промислової політики (2007−2011 роки), Віталій Немілостівий.

Дивитись відео>>>

#ДУМКА

Член Президії Ради ФРУ, промисловець Павло Штутман у своєму інтерв'ю - про те, що зміни до Закону «Про вищу освіту» можуть можуть призвести до підміни денної форми здобуття освіти дистанційною формою та легалізацію так званої «освіти без студентів».

Кілька років тому він став одним з ініціаторів та активних учасників запровадження в Україні орієнтованої на потреби економіки дуальної моделі підготовки фахівців за німецьким зразком. Проте затверджене новим законом офіційне розуміння дуальної освіти не має з прототипом нічого спільного, констатує Штутман.

#ФРУ_у_ЗМІ

Голова ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник розповів Фактам ICTV, що для збереження робочих місць необхідна економіка, яка працюватиме: «Ми вважаємо, що в руках держави є такі інструменти, як НБУ, державні банки, такі монополії, як Нафтогаз, Укрзалізниця, Укравтодор, Енергоатом, які можуть саме зараз запустити те, що називається інфраструктурними проектами. А інфраструктурні проекти – це тисячі робочих місць та кошти, які мають залишатися в економіці України.»

У статті «Чи може Україна виходити з карантину і чи витримає бізнес» журналісти Фактів також проаналізували і результати опитування, яке провів Аналітичний центр ФРУ.

#ФРУ_у_ЗМІ

Підписаний президентом закон про внесення змін до Податкового кодексу (законопроєкт №1210) зараз не на часі, в умовах економічної кризи він ударить по експортерах. Про це, посилаючись на заяву Голови Ради ФРУ України Дмитра Олійника, пише видання «Обозреватель».

#ФРУ_у_ЗМІ

ФРУ назвала риски предложенной правительством накопительной пенсионной системы

В Федерации работодателей Украины подчеркивают, что предпринимательская среда открыта для разумных альтернатив внедрению второго уровня пенсионной системы.

Телеканал 24>>>

Перший діловий канал>>>

Інтермодальні перевезення – важлива перспектива для учасників логістичного ринку.

Взяли участь в установчому засіданні робочої групи з розвитку інтермодальних перевезень територією України, яке відбулось 3 червня.

ФРУ підтримала ініціативу дозволити роботу закладів громадського харчування за умови дотримання ними всіх протиепідеміологічних вимог.

Адже в результаті карантинних обмежень повністю або частково без джерел доходів залишилося до 800 тис. працівників української індустрії громадського харчування.

Увага! ОПИТУВАННЯ: «Індекс впевненості бізнесу»

Однією із цілей опитування є визначення основних проблем, із якими сьогодні стикається бізнес у своїй щоденній роботі.

Опитування проводиться у період з 4 до 19 червня 2020 р.

ПРОЙТИ ОПИТУВАННЯ>>>

Детальніше про опитування>>>

Федерація металургів України долучилася до ініціативи провести опитування з метою виявлення основних проблем щодо впровадження дуальної форми здобуття освіти (ДФЗО) в Україні.

Залишився ще день, щоб долучитися та відповісти на запитання.

Пройти ОПИТУВАННЯ>>>

Наша думка

Это совсем не про рост украинской экономики

Похоже, совсем скоро у нас появится новый праздник - День налогового консультанта! А консультирование, как отбиваться от фискалов, станет самым выгодным бизнесом с огромными оборотами.