Українсько-Німецький Бізнес-діалог з розвитку водневої економіки
05.02.2020

Українсько-Німецький Бізнес-діалог з розвитку водневої економіки

Дата: 5 лютого 2020 р.
Місце проведення: ФРУ, м. Київ, вул. Михайла Коцюбинського, 1 (4 поверх)

Федерація роботодавців України спільно з громадською спілкою «Східно-Європейська асоціація розвитку водневої економіки» та Німецькою асоціацією водню та паливних елементів - Deutscher Wasserstoff - und Brennstoffzellen-Verband (DWV) започатковує Українсько-Німецький Бізнес-діалог із розвитку водневої економіки.

Ця програма передбачає значні об'єми експорту «зеленого водню» з України до Німеччини по існуючій газотранспортній системі, а також виробництво «зеленого аміаку» та «зеленого водню» з подальшим експортом судноплавними засобами.

Разом з українськими компаніями німецька сторона планує масштабні інвестиції, а також передачу технологій для виробництва та транспортування «зеленого водню» у Німеччину.

Значні інвестиції будуть спрямовані на будівництво вітрових та сонячних електростанцій, електролізного устаткування, а також в інфраструктуру транспортування водню трубопровідним транспортом.

Потрібно підкреслити, що завдяки появі гарантованого покупця «зелених водню та аміаку» в особі німецького бізнесу не тільки стимулює розвиток ВДЕ, а й відкривається безліч можливостей у всіх сферах економіки. Водень, як джерело зберігання і трансферу енергії, може використовуватися в автомобільному і залізничному транспорті, в хімічній промисловості, металургії, житлово-комунальному господарстві та ін.

У лютневому Бізнес-діалозі планує взяти участь велика група впливових депутатів Бундестагу, які представляють правлячу коаліцію з питань енергетики, економіки та екології. Також в заході візьмуть участь керівники провідних світових компаній (Thyssen Industrial Solution, Siemens, TOTAL, Energy Watch Group, World Wind Energy Association, та інші).

Запрошуємо взяти участь у зустрічі з представниками спілки "Східно-Європейської асоціації розвитку водневої економіки" та Німецької асоціації водню та паливних елементів.

Список немецкой делегации для встречи в Федерации работодателей Украины:

Вернер Дівальд / Werner Diwald (Голова правління «Німецької асоціації водню та паливних елементів») (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. )

Марк Хелфрік / Mark Helfrich (член комітетів з питань економіки та енергетики) (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. )

Рудігер Крузе / Rüdiger Kruse (член комітетів з питань економіки и енергетики) (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. )

Омід Науріпоур / Omid Nouripour (голова німецько-украинської міжпарламентської групи) (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. )

Ганс-Йорн Рікс / Hans-Jörn Rieks (CEO «Siemens Gamesa Renewable Energy Regional Onshore») (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. )

Трістан Кретчмер / Tristan Kretschmer (директор компанії «Thyssen Industrial Solution») (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. )

Рене Крішнер / René Kirchner (голова управління мережевих паливних елементів (H2,CNG, LNG, E-Mobility, TOTAL)) (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. )

Ханс-Йозеф Фель / Hans-Josef Fell (президент «Energy Watch Group») (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. )

Штефан Гзенгер / Stefan Gsänger (генеральний секретар «World Wind Energy Association») (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. )

Андреас Рупіпер / Andreas Rupieper (керівник R&D and Portfolio Managment компанії «Linde AG») (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. )

Тільки для членів ФРУ!

Акредитація ЗМІ на зустріч 5 лютого:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  та за телефоном +38 050 725 20 97.

Також 6 лютого 2020 р. з 12:00 до 13:00 в Radisson Blu Hotel за адресою: м. Київ, вул. Братська, 17 – 19, відбудуться організаційні збори німецько-української групи зі створення економічного кластеру з реалізації водневих пілотних проектів в Україні.

Запрошуємо до участі.