Спільна прес-конференція ФРУ та Союзу хіміків: «Вітчизняні виробники мінеральних добрив запевняють: кризи на ринку не буде»
15.07.2019

Четвер, 18 липня 2019, 11.00 – 12.00
ІА «Українські новини», м. Київ, вул. Еспланадна, 20

Останнім часом  в Україні ширяться чутки про нібито  неминучу кризу на вітчизняному ринку мінеральних добрив. Буцімто спричинена вона значною мірою залежністю  від Росії та ембарго проти російських добрив, що введено Кабінетом Міністрів України з 1 липня п.р.
   Насправді чутки про падіння ринку не мають жодної підстави. Ситуація виглядає зовсім по-іншому. Наприклад, з урахуванням згадуваного ембарго щодо постачання російських мінеральних добрив, в першу чергу NPK, введеного з 1 липня 2019 року,  в Україні необхідно здійснити імпортозаміщення 800 тис. т товару походженням із Росії. З них  вітчизняні виробники здатні без додаткових інвестицій наростити випуск в обсязі 450 тис. т мінеральних добрив на рік (56%), решту можна розподілити шляхом укладання контрактів з іншими країнами (загалом на українському ринку працюють біля 90 компаній-імпортерів).
   До речі, станом на 16 червня 2019 року в Україну поставлено уже 588 тис. т імпортного  NPK  або 49% річного споживання. Причому в першому півріччі 2019 року доля РФ знизилася майже в 4 рази та складає біля 20%.
   Наразі всі українські заводи, за винятком державного Одеського припортового заводу, працюють стабільно, виробничі потужності готові до завантаження та виконання усіх замовлень у вказаних обсягах. Ціни на продукцію низькі та конкурентоздатні. За умови стабільної ціни на газ жодних підстав для підвищення вартості вітчизняних мінеральних добрив немає.

У прес-конференції беруть участь:

Руслан Іллічов, генеральний директор Федерації роботодавців України
Олексій Голубов, президент Союзу хіміків України
Ігор Гольченко, віце-президент Союзу хіміків України
Керівники підприємств галузі.

Акредитація ЗМІ за телефонами: 251-70-48, (050) 725 20 97 та на електронну скриньку: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Схожі новини