Обговорення поточного стану хімічної галузі України та шляхів її виведення з кризи.
10.09.2018

11 вересня об 11.00 за ініціативи Федерації і Союзу хіміків України та за участі народних депутатів, науковців, представників підприємств – споживачів хімічної продукції відбудеться обговорення поточного стану хімічної галузі України та шляхів її виведення з кризи.

Наразі в Україні клькість робочих місць у галузі з 2012 р. по 2017 р. скоротилася в 1,5 рази (з 164 тис. до 110 тис.). У 2017 р. порівняно з 2012 р. обсяги експорту хімічної продукції зменшились в 3,4 рази (з $5 млрд до $1,4 млрд). А частка хімічної продукції в загальному експорті України - з 6,2% до 4,7%.
Гравці ринку зазначають: їхня продукція застосовується не тільки у агропромисловому комплексі, але й практично в усіх галузях промисловості. Тобто від стану галузі в значній мірі залежить економічне становище України.

Представники галузі та експерти вважають нагальною потребою для України терміново розпочати розробку Стратегії розвитку хімічної галузі України до 2030 року і готові презентувати основні принципи її концепції.

Місце проведення: м. Київ, вул. М. Коцюбинського 1, конференц-зала ФРУ, 4 поверх.

З питань акредитації преси звертайтесь за телефоном: +38 044 251-70-48

Схожі новини