Круглий стіл на тему: Нова модель ринку електроенергії. Виклики для промисловості
12.07.2019

З 1 липня 2019 року до Федерації роботодавців України надходить офіційні звернення підприємств – споживачів електричної енергії щодо значного підвищення вартості електричної енергії. Так, за останніми прогнозними даними споживачів вартість електричної енергії з початку роботи нової моделі ринку зросла в середньому на 18 – 30 відсотків. При цьому промислові споживачі електроенергії впевнені, що фактична її вартість буде ще вищою.

Наслідком такого стрімкого зростання вартості електричної енергії, враховуючи значну її частку в собівартості кінцевої продукції, зокрема в таких галузях як машинобудування, хімічна та харчова промисловість, буде зростання собівартості продукції та, відповідно, зниження її конкурентоздатність продукції.

Враховуючи глобальність проблеми, Федерація роботодавців України збирає термінову робочу нараду, під час якої обговорюватимуться наведені вище проблемні питання функціонування нової моделі ринку електричної енергії, та напрацьовано пропозиції щодо вирішення ситуації, яка склалася.

Участь у робочій нараді приймуть представники підприємств – споживачів електричної енергії, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Антимонопольного комітету України та учасників ринку.

Захід відбудеться 18 липня 2019 р. об 14.00 за адресою: М.Коцюбинського, 1 (4 поверх), зала засідань.

Про прийняте рішення щодо участі просимо повідомити на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.   або телефоном: (044) 251-70-32.

Акредитація ЗМІ за телефонами: 251-70-48, (050) 725 20 97 та на електронну скриньку: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Схожі новини